La literatura andorrana marxa cap a Madrid

Llibres

La literatura andorrana marxa cap a Madrid
La literatura andorrana marxa cap a Madrid

El Ministeri de Cultura i l’Associació d’Editors d’Andorravan signar ahir a la tarda un conveni amb l’objectiu d’impulsar les activitats de l’associació i formalitzar així la bona entesa entre ambdues parts que ja s’està desenvolupant actualment. L’acord regula el suport a les activitats de l’associació per tal que les puguin portar a terme de la manera més eficaç i eficient.

L'entesa entre ambdues parts es formalitza amb l’aportació econòmica, per part del Ministeri, de 13.500 euros per portar la participació de l’associació, a més de la Fira del llibre de Madrid, a la Fira del llibre del Pirineu a Organyà i a la Setmana del llibre en català de Barcelona.

La participació a la Fira del llibre de Madrid, que se celebra la darrera setmana de maig a la capital espanyola, és una de les reivindicacions de l'Associació d'Editors per tal de donar projecció a les obres fetes a casa, i donar alhora més sortida a les traduccions que es puguin fer en castellà d'obres originalment en català. Així doncs, el Ministeri ha escoltat les peticions de l'associació i Andorra tindrà un estand a la fira, compartit entre Govern i l'Associació d'Editors, on es podrà fer promoció dels llibres fets al país. 

Al marge de la presència a aquestes fires, el Ministeri també s'ha compromès a augmentar la compra d'exemplars fets al país, adquirint-ne més quantitat per a les biblioteques i doblant-ne l'adquisició d'aquelles que parlin específicament del patrimoni d'Andorra.