Les pel·lis en català valdran la meitat

Les pel·lis en català valdran la meitat
Les pel·lis en català valdran la meitat

La ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva, ha signat aquest dijous un nou acord de col·laboració amb la societat gestora del Centre Illa Carlemany amb l’objectiu de promoure el cinema en català. L’entesa permet continuar impulsant l’acord vigent que existeix entre ambdós institucions des del 2010 per a la promoció dels films que s’emeten en la llengua oficial del país. La signatura s’ha fet amb la presència del director general d’Illa Carlemany, Josep Segura.

“Aquest nou acord ens permet fer un pas més en la promoció del cinema en català, així com donar resposta a un dels punts que inclou el Pla estratègic de la cultura”, ha posat en relleu la ministra després de signar el conveni. En aquesta mateixa línia, Riva ha asseverat que permetrà “millorar la promoció del cinema en català i estimular la presència de més públic. Estem convençuts que això es traduirà en més estrenes en la nostra llengua”.

Entrant al detall del conveni que s’ha formalitzat aquest dijous, l’entesa estipula que el Govern subvencionarà el preu de l’entrada per veure pel·lícules en versió original en català o en versió doblada o subtitulada en català. Així, l’entrada per a aquests films costarà a l’espectador 4 euros, i el diferencial de preu respecte de l’habitual serà aportat pel Govern.

Així mateix, els cinemes es comprometen a estrenar el màxim nombre possible de pel·lícules en versió original en català o en versió doblada o subtitulada en català, amb un mínim de 12 títols a l’any. L’empresa també es compromet a donar suport a la difusió amb accions complementàries.