Jaume Riba. Un dels grans

Jaume Riba. Un dels grans
Jaume Riba. Un dels grans

Cadascú gestiona els nervis previs a una exposició de manera diferent, i ahir a la Sala d'Exposicions del Govern, n'era un exemple. De protagonistes uns quants, però sota el focus tres, en Jaume Riba, tranquil, amb el seu sentit de l'humor i que es veia clar que això de les exposicions, ell ho té superat. La Natàlia Montané, la comissària de l'exposició era una barreja de nervis i orgull en veure la feina feta i els comentaris positius de tots els assistents a l'acte. I la ministra Sílvia Riva, que n'era protagonista perquè aquest és un dels darrers actes que inaugura (almenys aquest mandat), i que com sempre, se la veia contenta i orgullosa de la feina feta per l'equip que encapçala.

La sala feia goig, no només per la quantitat de gent que anava entrant a poc a poc, sinó també perquè 'Jaume Riba. Caminant' és un tros d'exposició: de les bones.

Una trajectòria d'un molt bon fotògraf, a més a més de casa, capaç de fotografiar paisatges, persones, rius, flors, valls i muntanyes, costums, vivències, territoris i espais que deixen embadalit a l'espectador. La Sala d'Exposicions de Govern hi juga un paper crucial. L'espai i la il·luminació, encara remarquen més el caràcter que tenen les fotografies de Riba. 145 fotos de més de 30 anys de carrera, en una mostra que s'emmarca dins del cicle 'Trajectòries', creat per retre homenatge als artistes consolidats del país. La feina de Natàlia Montané, amb la col·laboració de Dúnia Ambatlle i Jordi Batlle no deu haver estat fàcil: escollir-ne només 145 i distribuir-les per l'espai amb un discurs, amb un fil argumental, amb una narrativa pròpia.


No us la perdeu, teniu temps fins al 14 de maig, i a més l'entrada és de franc.