‘Troianes. Dones a les portes de la ciutat en flames’ pel dia de la dona

Teatre i dansa

‘Troianes. Dones a les portes de la ciutat en flames’ pel dia de la dona
‘Troianes. Dones a les portes de la ciutat en flames’ pel dia de la dona

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març, el Govern organitza la representació de l’obra de teatre ‘Troianes. Dones a les portes de la ciutat en flames’, a càrrec de la Jove Companyia Nacional d’Andorra. L’obra de teatre es representa el dissabte 4 de març al Teatre Comunal a Andorra la Vella a les 19 hores.

L’obra és una versió de Juanma Casero sobre el text d’Eurípides que uneix textos de Racine, Ibsen i Sartre amb articles periodístics i testimonis de dones en conflictes bèl·lics, buscant oferir una peça teatral que faci d’altaveu i ens aproximi a les realitats de la nostra societat.

Més accions per commemorar el 8 de març

Una altra acció per commemorar la jornada és la incorporació de la frase “8M Dia Internacional de les Dones” als panells lumínics de circulació del país, principalment durant la pròpia jornada del 8 de març i fins el 12 de març en català, castellà, francès, anglès i portuguès.

També s’han repartit 700 llaços blancs a l’Administració pública, als comuns i a les parapúbliques per tal que els treballadors els puguin portar durant el 8 de març. Per últim, es realitzaran xerrades a les diferents residències de gent gran del país sobre el paper de la dona en la societat.