Faber Andorra tindrà 6 residents aquest 2023

Faber Andorra tindrà 6 residents aquest 2023
Faber Andorra tindrà 6 residents aquest 2023

Les instal·lacions de Faber Andorra, ubicades a la Massana, permeten acollir creadors i professionals de diversos àmbits –des d’escriptors a científics, passant per traductors i musicòlegs– que volen aprofitar l’oportunitat i la infraestructura per desenvolupar el seu projecte.
Per tal de diversificar la procedència i l’àmbit de treball dels residents de Faber Andorra s’ha fet una crida internacional a través de les pàgines web de Faberllull i Resartis per trobar perfils que vulguessin vindre a Andorra aquest 2023. Es van rebre un total de 62 candidatures, de les quals s’han seleccionat 6 candidats que faran estada al país enguany, i un total de 12 candidatures s’han reservat per al procés de selecció del 2024. El comitè de selecció ha prioritzat els projectes relacionats amb Andorra i que la procedències i els àmbits de treball fossin al més variats possible.
Els residents seleccionats pel comitè han estat els següents:
- Yen Yu Tseng, artista. Del 6 al 27 de febrer (Taiwan).
- Rosa Cerarols, investigadora en geocreativitat. Del 22 de maig al 12 de juny (Catalunya).
- Anna Maria Kursawe, artista i arquitecta. Del 30 de juny al 21 de juliol (Alemanya).
- James Lowry, investigador en arxius. Del 18 al 29 de setembre (Estats Units).
- Theo Lynn, expert en negoci digital. Del 9 al 30 d’octubre (Dublín).
- Carles Larini, cineasta. Del 6 al 27 de novembre (Catalunya).
A més de l’estada a la residència, i com ja és un habitual, es previst impulsar diverses activitats obertes a tota la ciutadania perquè tothom pugui conèixer de primera mà els projectes que impulsen els residents quan fan estada a Andorra.

 

Nova convocatòria a Faber Olot

Seguint amb la línia oberta l’any passat, i amb la voluntat de seguir teixint sinergies entre les diferents residències Faber, enguany s’ha tornat a obrir una nova convocatòria per a creadors/es i investigadors/es d’Andorra dels àmbits de les arts, les ciències i les humanitats del país perquè presentin candidatures per fer una estada individual a Faber Olot.

L’espai ofereix treballar en projectes individuals, compartir experiències amb la resta de residents internacionals i establir contactes i fer col·laboracions amb professionals de Catalunya. Les despeses d’allotjament i del règim de mitja pensió (esmorzar i sopar) queden cobertes per Faberllull, i s’atorgarà un ajut del Ministeri de Cultura de 30 euros diaris per cobrir la resta de despeses associades a l’estada. Es poden presentar candidatures del 23 de febrer fins al 23 de març. Els resultats es comunicaran individualment a partir del 24 de març.