Els museus aconsegueixen xifres prepandèmia

Els museus aconsegueixen xifres prepandèmia
Els museus aconsegueixen xifres prepandèmia

La Taula de Museus, òrgan que agrupa tots els equipaments culturals del país, ha presentat aquest dilluns la matí les dades de balanç de visitants als museus durant el 2022. A Andorra coexisteixen múltiples museus i equipaments culturals de diversa naturalesa, que ofereixen una àmplia oferta cultural als ciutadans del país i els turistes que ens visiten. Des d’aquests museus es programem activitats i tallers, es fan exposicions i s’ofereixen múltiples serveis als usuaris, a més de conservar patrimoni material i immaterial.

Amb tot l’impuls fet durant l’any passat, la totalitat dels espais museístics del país van assolir la xifra de 114.047, més de la meitat als Museus gestionats pel Govern, 15.000 al Thyssen, 21.000 a la resta de museus i 17.000 als espais culturals repartits pel país. 

Casa de la Vall és el monument amb més visitants. S’enfila fins a quasi 19.000, i és que desperta molt interès la idiosincràcia andorrana i la visita a la Casa permet entendre-la. En aquest cas, s’ha de subratllar l’elevat nombre de visites en grup que passen per l’antiga seu del Consell General.

A part de les xifres presentades, durant el 2022 els museus gestionats del Govern han experimentat un increment en la programació d’activitats. Durant el 2022 els museus han ofert 3 programacions; 2 temporades de Canya als museus i les Nits d’estiu. En total s’han programat 56 activitats per tots els museus amb un total de 2.008 assistents. A més, s’han venut un total de 2.614 articles en les diferents botigues dels museus, en què destaquen les vendes de productes de petit format.

La voluntat del Ministeri es poder mantenir les accions que s’han implementat al llarg dels últims anys per fidelitzar el públic local i permetre atreure el públic turístic. Per això s’aposta per combinar la conservació del patrimoni, alhora que s’ofereixen visites guiades, visites amb audioguies, es programen activitats amb aforaments reduïts que permetin als assistents gaudir de la proposta, convertint-se en assistents actius, més enllà d’espectadors passius, i incloent activitats de temàtiques agosarades creades per artistes locals.