S’entreguen els premis al guanyadors del concurs de fotografia, ‘L’art de la pedra seca a Andorra’

S’entreguen els premis al guanyadors del concurs de fotografia, ‘L’art de la pedra seca a Andorra’
S’entreguen els premis al guanyadors del concurs de fotografia, ‘L’art de la pedra seca a Andorra’

El Departament de Patrimoni Cultural ha anunciat a la xarxa social d’Instagram les cinc fotografies guanyadores de la tercera edició del concurs ‘L’art de la pedra seca’, que enguany ha comptat amb la participació de 138 imatges fotografiades per 27 usuaris.

Un jurat, format per Josep Maria Ubach, fotògraf i gestor cultural; Lluís Viu, arquitecte i col·laborador en diversos projectes de la pedra seca; i Maria Reig, propietària de l’Espai sòcio-cultural Cal Pal i impulsora del programa Primera pedra, han seleccionat cinc fotografies entre les 138 imatges que han participat al concurs. Les cinc fotografies finalistes han estat seleccionats segons criteris com la capacitat que tenien les imatges d’evocar els valors del patrimoni en pedra seca, la qualitat tècnica, l’originalitat i la creativitat.

Els premiats han estat: Lionel Gilot, que s'ha endut el primer premi, dotat amb 500 euros per la seva fotografia ‘Petit ocell de les pedres d’altura’; Maria Núria Moreno Cendrós, que s'ha adjudicat el segon premi, dotat amb 300 euros amb ‘De vegades sol, de vegades acompanyat’; Gemma Riba Casal, que ha guanyat el tercer premi, dotat amb 200 euros amb la fotografia titulada ‘Cussol gelat’; i Taylor Nichole Libbert i Josep Maria Baster Roviralta que han guanyat el quart i cinquè premis respectivament i s’enduen un lot de llibres.

Amb aquest anunci es tanca la participació d’Andorra a la Setmana de la Pedra Seca 2022, duta a terme del 25 de novembre al 4 de desembre. Una setmana que ha comptat amb un seguit d’activitats organitzades pel Departament de Patrimoni Cultural i l'Espai sòcio-cultural Cal Pal, amb l’objectiu de difondre i posar en valor lapedra seca com a patrimoni, com a ofici i com a tècnica constructiva.