Coneixes el "fantasma" de Don Guillem?


Museus i Exposicions

Coneixes el "fantasma" de Don Guillem?

Coneixes el "fantasma" de Don Guillem?


No és estrany que a les cases antigues s'hi sentin sorolls un cop es tanquen les portes i les llums, quan les diferents estances descansen. Hi ha qui diu que són les fustes i les canyeries antigues, però n'hi ha altres, més imaginatius o qui ho sap, potser més realistes, que diuen que els esperits que han habitat aquelles llars campen lliurement quan arriba la calma. I a vegades, només a vegades, es deixen veure.

Des de fa aproximadament un mes que a cals Areny-Plandolit hi ha un d'aquests espectres que s'apareix de tant en tant, és Don Guillem, el prohom que més va marcar la poderosa nissaga familiar. Ell, enyora els bons temps que va viure en aquella residència que tenien als pirineus, aquells temps en què la família era tan amunt que Andorra era als seus peus. Guillem d’Areny Plandolit quan creu el museu ha tancat, torna a la seva fantàstica biblioteca, encèn un fanal i es posa a escriure les memòries d'aquells dies dels que té tan bon record. Riqueses i poder, influències polítiques, benestar i una vida gairebé plena. 

El fantasma de Don Guillem és una espectacular posada en escena d'un bocí viu (?) d'història del nostre país, una experiència màgica que la Casa d’Areny-Plandolit ofereix als visitants i que a través de diversos hologrames ajuda a explicar una època històrica de vital importància al nostre país. Una vivència única a Andorra utilitzant les útimes tecnologies i tendències dels millors museus del món. Visiteu-la, no us n'andoreu un desengany.