Conferència sobre els recursos hídrics d'Andorra i el canvi climàtic

Conferència sobre els recursos hídrics d'Andorra i el canvi climàtic
Conferència sobre els recursos hídrics d'Andorra i el canvi climàtic

Els recursos hídrics tenen un valor fonamental tant per als ecosistemes com per a la societat. Tot i això, els canvis en el clima, la població, els patrons de consum, l'ús del sòl i la urbanització n’estan afectant la seva qualitat i disponibilitat futura. A Andorra, la confluència del canvi climàtic, la transició energètica i un model socioeconòmic intensiu en l’ús d’aigua, podria amenaçar la sostenibilitat futura dels recursos hídrics.

La conferència “Evolució dels usos dels recursos hídrics i possibles tensions sota escenaris de canvi climàtic a Andorra” a càrrec d’Oriol Travesset, Coordinador de Sostenibilitat d'Andorra Recerca + Innovació, està basada en els resultats obtinguts durant el projecte europeu PIRAGUA, analitza els recursos hídrics d’Andorra a través d’un enfocament integrat que combina la modelització hidrològica i la de la gestió dels recursos hídrics. Partint de diferents escenaris climàtics i socioeconòmics, els resultats obtinguts permeten disposar d’una estimació de l’evolució futura dels recursos hídrics a Andorra, així com del potencial de diferents estratègies d’adaptació al canvi climàtic.

La xerrada serà el proper dijous 26 de gener a les 19 hores en el marc del 6è cicle de conferències organitzades des del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra.