S'estrena als Cinemes illa "El fred que crema"

Cine i tv

Aquest divendres s'estrena El fred que crema, una ficció que retrata, en versió ficció, episodis històrics que van marcar, i molt el principat.

La pel·lícula, protagonitzada per en Roser Casamajor i la Greta Fernández, se situa a l'hivern de 1943, amb els ressons de la Segona Guerra Mundial a prop de la frontera. L'arribada d'una família de jueus que fugen de la persecució nazi trastocarà la vida a la vall. El passat i els secrets que la neu ha mantingut enterrats durant anys sortiran a la llum.

 

El Govern aprova la declaració en qualitat de coproducció hispanoandorrana del llargmetratge ‘El fred que crema’

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta de la titular de Cultura i Esports, Sílvia Riva, la declaració en qualitat de coproducció hispanoandorrana del llargmetratge ‘El fred que crema’.

La resolució porta implícita la concessió de la nacionalitat andorrana de la pel·lícula i la certificació que acredita el caràcter cultural del projecte i contribueix a l’enriquiment de la diversitat de les obres cinematogràfiques que s’exhibeixen a Andorra. L’atorgament del distintiu s’ha atorgat tenint en compte el caràcter cultural del projecte, que contribueix a l’enriquiment de la diversitat de les obres cinematogràfiques que s’exhibeixen al país, i també al desenvolupament de les industries culturals andorranes.

En aquest sentit, es destaca que la pel·lícula s’ha rodat íntegrament al Principat d’Andorra, així com el fet que la productora andorrana participant al film, Red Nose, ha estat beneficiària de la subvenció al sector cultural atorgades pel Govern, amb un ajut de 100.000 euros.