On podeu anar a prendre escudella avui?

| Comú d'Encamp

La fumera amb olor d'escudella de Sant Antoni tornarà a veure's a diferents llocs del país després d'un parell d'anys d'invents per poder-la dur a terme amb mesures anti-covid. Si voleu gaudir de l'escudella, us expliquem algunes de les opcions que teniu:

 

Encamp (i el Pas de la Casa)

El Pas de la Casa acollirà l'escudella de Sant Antoni el 17 de gener, a les 13.30 h, a la plaça de l'Església. Tothom que vulgui podrà venir a emportar-se una ració d'aquest menjar tan tradicional.

A Encamp, l'escudella es farà el 22 de gener, a les 13.30 h, a la plaça de Sant Miquel. Abans, però, hi haurà els Encants, on se subhastaran coques, bulls, embotits, peus de porc... Tot el que es recapti es destinarà a obres benèfiques a través de la rectoria comunal.
 
 
La Massana

A la Massana els actes començaran amb la tradicional missa a les 11h a la Capella de Sant Antoni de la Grella. Quan la missa acabi, a la Plaça de les Fontetes hi haurà els encants populars a les 12h i una hora més tard, el repartiment de la popular escudella.

L’escudellada massanenca va a càrrec de la Confraria de Sant Antoni, formada per una quinzena de cuiners professionals i una bona colla de col·laboradors voluntaris. Enguany s’espera servir entre 1.200 a 1.500 racions. 

 

Andorra la Vella

La plaça Guillemó tornarà a ser el centre neuràlgic de l’escudellada popular que es repartirà de manera gratuïta dimarts 17 de gener a partir de la 1 del migdia per celebrar el dia de Sant Antoni. La confraria d’escudellaires, amb el suport del Comú, repartirà gairebé 5.000 racions d’aquest suculent plat, una xifra lleugerament superior a l’habitual perquè hi haurà una fogaina més cedida per un dels impulsors de l’escudellada: l’excònsol major d’Andorra la Vella, Antoni Puigdellívol, que va morir el gener del 2021.

 

Escaldes-Engordany

Com és tradicional, l’Associació d’Amics del Pont dels Escalls organitza demà 17 de gener l’escudella de Sant Antoni. Tindrà lloc a les 13 hores a la plaça dels Dos Valires d’Escaldes-Engordany.

Aquest any, per problemes amb el subministrament no hi haurà un plat creat especialment per a l’ocasió. Tot i així, l’Associació d’Amics del Pont dels Escalls posarà a la venda a un preu mòdic plats d’edicions anteriors.