La cultura segueix sense aturar-se

La cultura segueix sense aturar-se
La cultura segueix sense aturar-se

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, acompanyada del conseller de Cultura i Promoció Turística del comú d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, i juntament amb el cap d’àrea d’Acció Cultural, Joan-Marc Joval, han presentat aquest dijous al matí el nou festival de creació i difusió de les arts fetes al país ‘Andorra Crea’, que agafa el relleu de ‘La cultura no s’atura’. La iniciativa, impulsada de forma conjunta entre el Govern, a través del Ministeri de Cultura i Esports, i els set comuns, té l’objectiu de fomentar la creació contemporània nacional i apropar-la a la ciutadania; estimular la contractació de propostes artístiques andorranes a l’estranger i consolidar el suport institucional conjunt al sector.

D’aquesta manera, la ministra ha destacat que el context actual de post COVID-19 així com també seguint els preceptes marcats al Pla Estratègic de la Cultura era necessari fer un pas més i avançar per evolucionar el que fins ara havia estat ‘La cultura no s’atura’. “Continuem unint esforços entre totes les institucions públiques per donar suport al sector, però desenvolupem el projecte per crear un festival estable de creació que atregui públic local i també forà”, ha ressaltat Riva. Per la seva banda, el conseller ha ressaltat la voluntat de coordinació entre els 7 comuns i el Govern perquè l’única programació cultural d’aquell cap de setmana sigui l’‘Andorra Crea’, per evitar solapar altres actes.

El nou format concentra totes les activitats en un sol cap de setmana, previst enguany entre el 29 de setembre i l’1 d’octubre, i amb activitats simultànies a totes les parròquies.

La iniciativa està oberta a totes les disciplines culturals i únicament per a creacions noves i recents, amb programes especials per a programadors estrangers i per a mitjans de comunicació. “Volem que el festival sigui una eina de promoció per a les creacions del país i un trampolí perquè puguin ser contractades per a programadors d’Espanya i França”, ha apuntat la titular de Cultura i Esports.

En relació al pressupost, s’ha detallat que és d’un total de 127.000 euros entre Govern, comuns i el patrocinador privat, Andorra Banking. Properament, s’obrirà una convocatòria pública per a la selecció de les diferents propostes artístiques que finalment formaran part del programa així com també una selecció de l’equip de suport a la producció.