Janeiras a Santa Eulàlia d’Encamp

Janeiras a Santa Eulàlia d’Encamp
Janeiras a Santa Eulàlia d’Encamp

“Tornen dels Janeiras” és el lema triat pels membres del Grup de Folklore Casa de Portugal per reprendre, després de dos anys de parada degut a la pandèmia, la tradició portuguesa de cantar les Janeiras.

Durant els cap de setmana del mes de gener els cantaires i els musics del Grup visitaran establiments comercials, cases particulars i Esglésies cantant i desitjant un bon any nou ple de prosperitat.

El dissabte dia 14 de gener es donarà el tret de sortida de la tretzena edició de les Janeiras, a la missa de les 19h30 a l’Església de Santa Eulàlia d’Encamp. A més a més de col·laborar musicalment, els membres del Grup presenten, en acabar la celebració eucarística, un seguit de temes tradicionals de les Janeiras. El diumenge dia 15 a les 11h30 serà el torn de l’Església de Sant Julià de Lòria i la setmana següent, el diumenge a la mateixa hora, els membres del Grup visiten la Catedral de Santa Maria d’Urgell per participar a la celebració eucarística amb presencia de Mons. Joan-Enric Vives i Cecília. El dia 28 a les 19h30 l’Església de Sant Pere Màrtir a Escaldes-Engordany serà un dels deu punts de passatge de les Janeiras durant la tarda-nit del dissabte. La edició d’enguany termina a l’Església de Sant Esteve de la capital a la missa de les 12 hores seguit d’una breu cantada de Janeiras i una petita actuació a l’exterior del temple.