Convocat el Concurs de contes de Nadal d'Andorra Lírica

Convocat el Concurs de contes de Nadal d'Andorra Lírica
Convocat el Concurs de contes de Nadal d'Andorra Lírica

L’ Associació Andorra Lírica amb el suport de Culturàlia convoca el 1r Triple Gran Concurs Cantata de Nadal amb l’objectiu de fomentar l’activitat musical, compositiva i literària al Principat d'Andorra.

La finalitat d’aquests premis és la de potenciar la creació artística, així com les possibilitats que l'òpera ofereix pel desenvolupament de la cultura així com l’apropament a realitats desconegudes o a problemàtiques de la nostra societat.

El premi està dividit en tres concursos corresponents en tres branques en les que es divideix el projecte. La primera branca és la de creació literària, que valorarà el millor conte pel projecte. El conte guanyador serà adaptat amb posterioritat en la branca de composició per adaptar-lo a les necessitats de la producció musical.

 

CALENDARI DEL TRÍPLE GRAN CONCURS CANTATA DE NADAL:

( 22 de desembre- 24 de febrer) Concurs Literari: El llibret serà de temàtica lliure, han d’aparèixer elements nadalencs de manera explícita o implícita, el nombre de personatges ha de ser de màxim 4 principals de lliure elecció (masculins, femenins, infantils, imaginaris etc.)

( 17 de març) Premi Literari

( 17 de març – 19 de maig) Concurs de composició: Amb el llibret del conte guanyador, els compositors que es presentin hauran d’escollir dos dels personatges de la Cantata i escriure dues àries.

(9 de juny) Premi de composició

El compositor guanyador compondrà tota la resta de llibret.

(31 de març- 16 de juny) Concurs de cant: S’obrirà concurs a aquelles veus que el llibretista i el compositor hagin escollit per a la història.

(16 de juny) Semifinal: selecció enviant telemàticament dues peces de lliure elecció (òpera, opereta, cançó, sarsuela, oratori). Les peces han de ser d’estils i llengües diferents, una d’elles ha de ser en català.

(30 de juny) Final i entrega de premis de cant: Els cantants hauran de cantar una ària del compositor guanyador i una de lliure elecció (pot ser repetida de la semifinal).

(màxim a 31 d’agost) S’entrega la partitura complerta als cantants guanyadors per a la preparació musical i escènica.

( desembre 2023) Concert de la Cantata de Nadal guanyadora 2023: S’enregistra el concert perquè junt amb la partitura editada amb el llibret quedi una col·lecció de contes de creació a l’hemeroteca del Comú any rere any.

El jurat dels tres concursos estarà format per a personalitats de pes de la cultura en les seves especialitats.