KamBrass Quintet arriba al Cambra Romànica

KamBrass Quintet arriba al Cambra Romànica
KamBrass Quintet arriba al Cambra Romànica

Dues vegades el grup de vent metall KamBrass Quintet ha participat al Concurs Internacional Cambra Romànica. A l’edició de 2021 es van endur el 3r premi i a la de 2022 van quedar 2ns ex-aequo. Aquest dissabte dia 19 serà el primer cop que oferiran un concert sencer al Cicle Cambra Romànica.

 

KamBrass Quintet és un grup nascut l’any 2017 a Barcelona i és de les agrupacions que tenen més projecció del panorama musical actual. Estan especialitzant-se a Lucerna (Suïssa) i han voltat per festivals i concursos arreu d’Europa i Amèrica del Nord.

 

Dissabte 19 de novembre oferiran a Sant Cerni de Canillo un concert anomenat Visions, una mirada diferent al quintet de metalls. Musicalitat, energia i respecte per la música de cambra és l’objectiu d’aquesta proposta, on la versatilitat i el potencial d’aquesta formació es faran visibles al llarg de tot el programa. Obres de compositors com J. Sebastian Bach, Rachmaninoff i Enric Granados formaran part d’aquesta proposta musical, on el quintet de metalls serà l’altaveu de les seves “Visions” musicals.

 

KamBrass Quintet van ser guanyadors ex-aequo del 2n premi del Concurs Internacional Cambra Romànica, que va disputar-se al passat mes de juny. La seva capacitat de fusionar els diferents timbres del vent metall des de l’autèntica delicadesa a la sonoritat més potent sense perdre de vista l’agrupació de conjunt, van ser els motius que van dur al jurat a adjudicar-los aquest guardó, que va compartir el 2n premi amb un altre quintet de vent (fusta) el Bòreas Ensemble, grup va ser al Cicle Cambra Romànica el passat 5 de novembre.

 

El concert té entrada lliure però cal reservar a la web de l’associació www.amicscambraromanica.ad prèviament. En acabar el concert s’oferirà coca i xocolata, una de les insígnies del Cambra Romànica i que facilita el contacte entre assistents i músics, la conversa i el fet de compartir la vivència musical.

 

El concert del KamBrass Quintet serà el 5è d’un cicle que haurà estat especialment nombrós, tan en nombre d’espectadors com de músics participants. La setmana vinent tindrà lloc l’últim dels 6 concerts, que durà a terme Lluís Claret amb el prestigiós Cosmos Quartet, un dels esdeveniments més esperats d’aquest cicle.