Comencen els 15ns debats de recerca de la SAC

Comencen els 15ns debats de recerca de la SAC
Comencen els 15ns debats de recerca de la SAC

Avui dilluns 14 a les 18h la Societat andorrana de ciències donarà el toc de sortida dels 15ns debats de recerca: La investigació en l’àmbit educatiu.

La Dra. Martina Marquilló, catedràtica de ciències del llenguatge i l’ensenyament de les llengües, que fa anys que està a la Universitat de Lyon, impartirà la conferència plenària: Reptes i paradoxes de l’educació al segle XXI: és l’educació el camí de la llibertat?

Seguidament es presentaran les ponències: Les competències i el plurilingüisme a la formació inicial de mestres: una realitat nacional i internacional, a càrrec de la Dra. Blanca Carrera, i Oportunitats i reptes per a cultivar capacitats d’autoregulació sostenible del consum. Lliçons apreses amb una escola andorrana de maternal i 1a ensenyança, a càrrec de la Dra. Aura Trifu.

Dimarts 15 de 18 a 21h seguiran primer dues ponències sobre l’ensenyament de ciències: Sumant en l’educació per a la sostenibilitat, a càrrec Montse Brugulat, i La dinàmica de tecleig com a eina per identificar usuaris en entorns educatius, a càrrec del Dr. Aleix Dorca.

I les 3 darrers ponències sobre l’ensenyament de les llengües: L’ensenyament-aprenentatge de la llengua francesa a finals de primera ensenyança a les escoles francesa i andorrana d’Escaldes: el rol dels errors en la millora de l’expressió oral, a càrrec de la Dra. Presentació Tor, L’ús de les tecnologies mòbils a l’aula d’anglès de l’escola andorrana. Un cas d’èxit?, a càrrec del Dr. Ferran Costa, i Rol de la Gamificació en l’aprenentatge de segones llengües, a càrrec de la Dra. Nadia Azzouz.