Recital líric al Cicle Cambra Romànica

Recital líric al Cicle Cambra Romànica
Recital líric al Cicle Cambra Romànica

Dissabte 29 d’octubre tindrà lloc a Sant Bartomeu de Soldeu, Canillo, el segon concert del Cicle Cambra Romànica, a les 17 h de la tarda.

 

El recital líric, amb les veus de la soprano Caroline de Mahieu i el baríton Stéphane de Mahieu, es desenvoluparà entorn de les melodies que més van caracteritzar el període romàntic franco-alemany, amb obres de Brahms, Mendelssohn, Frank o Schubert. El lirisme i les melodies d’aquesta època són conegudes per l’expressivitat de les emocions extremes transmeses a partir de la música (eufòria, desolació, desesper...). A més, la versatilitat de la veu permet afegir a l’expressió musical l’ús de les paraules i una suma de llenguatges, així la musicalitat dels poemes de Goethe o Meister multiplica el seu significat quan la música s’hi posa al seu servei i viceversa. El pianista que completa el trio de músics és Nicolas Licciardi, un bon conegut del cicle.

 

És el mateix cas que el compositor francès Corentin Boissier, en actiu, que s’ha servit d’un poema escrit per Xavier Plana i Sala “Jo no sé que té l’Andorra” per compondre una cançó a duet i piano amb l’estil neoromàntic, és a dir, del mateix esperit que les composicions que seguiran al concert. Aquesta estrena mundial (la primera vegada que s’interpreta) és sens dubte una de les estrelles del cicle, que és congratula de poder oferir oportunitats als músics actuals, fent-los protagonistes de l’escenari.

 

El concert tindrà lloc a Sant Bartomeu de Soldeu, a les 17h de la tarda, té entrada lliure però cal reservar a la web de l’associació www.amicscambraromanica.ad prèviament. En acabar el concert s’oferirà coca i xocolata i esperem que serveixi d’excusa per compartir els sentiments i sensacions que el recital deixarà en els assistents.