Què fem amb les nostres ciutats?

El paisatgista François Vadepied avui a Transversals

Què fem amb les nostres ciutats?
Què fem amb les nostres ciutats?

Transversals torna avui dimarts amb una nova conferència per buscar sentit crític a l'actualitat. El paisatgista François Vadepied oferirà aquest vespre, a les 19h, a la Sala d’actes del Comú d'Escaldes-Engordany, una xerrada titulada Un exercici de paisatge.

L’atenció al lloc, a les seves dimensions històriques, geogràfiques i socials, el sentit comú i la senzillesa per contra a l’ostentació i els grans moviments de terreny, el respecte als éssers vius, el fer amb coneixements alternatius i el saber fer en un procés obert i col·laboratiu són els pilars que guien les seves accions. Desenvolupa projectes practicant sobre el terreny, “enjardinant” el paisatge, observant les plantes i les dinàmiques naturals limitant els moviments de materials i afavorint la re-creació a partir dels recursos que troba in situ.

François Vadepied és paisatgista co-fundador de Wagon landscaping. Té una formació inicial en geofísica i cartografia a l’IGN que amplia amb un doctorat en el camp dels Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG). Al 2003 canvia radicalment de carrera professional entrant a l’École nationale supérieure du paysage de Versailles. Des del 2018, és paisatgista del Consell d'Estat al departament de Meurthe-et-Moselle. Imparteix classes a à l’Ecole nationale supérieure du paysage de Versailles i a l‘Esaj. S'interessa especialment per projectes paisatgístics sobre qüestions relatives a la qualitat dels espais produïts, la dinàmica de la vida en totes les seves formes a les instal·lacions i la frugalitat de la implantació.