10 motius per passar uns dies màgics

Abracadabra, el Festival de màgia comença aquest dissabte

Museus i Exposicions

10 motius per passar uns dies màgics
10 motius per passar uns dies màgics

Els museus d'Andorra estan en constant transformació i mostren a dia d'avui un dinamisme espectacular, a més de les instal·lacions habituals cada mes s'hi organitzen activitats de tota mena sota el títol ‘Canya als museus’ (podeu consultar-les a museus.ad) i l'última us deixarà amb la boca ben oberta.

‘ABRACADABRA. Festival de màgia de l’Era del Raser’ se celebra del 8 al 16 d’octubre amb un munt de propostes liderades per l'Àrea de Museus de Govern i en Sergi Buka, amb talent local i de reconeguts professionals de la màgia. Et donem 10 motius perquè et deixis caure en alguna (o totes) de les activitats que proposen!

 

  1. Si encara no has vist Abracadabra, ves-hi!

Descobreix  una de les facetes més desconegudes de la família Areny-Plandolit, la vinculació d’alguns dels seus membres amb el món de la màgia. L'exposició es pot veure a L'Era del Raser els divendres i dissabtes de 10 a 14 h i de les 15 a les 18 h. i els diumenges de les 10 a les 14 h.

 

  1. Torna en Toni Zamora

L'espectacle inaugural d'aquest Festival es titual 'El retorn' amb Toni Zamora, un jove però veterà mag oferirà dissabte 8 a les sis de la tarda un espectacle de màgia de prop a illa Carlemany que no et pots perdre!

 

3. Com gestiona el nostre cervell la màgia?

El prestigiós catedràtic Jordi Camí és un expert en el cervell, i duu molts anys estudiant com aquest reacciona davant la màgia i el que no entèn, dimecres 12 oferirà a les 20h la conferència "El cervell il·lusionista" a la Casa d'Areny-Plandolit..

 

4. Màgia davant del nas

Els trucs més impressionants són aquells que passen a pocs centímetres dels teus ulls i tot i això no hi trobes explicació, la Maga Gisell en farà una colla al seu espectacle Dejavú dijous 13 d'octubre a les 20 i les 21h a la Casa d'Areny-Plandolit.

 

5. Mímica, màgia, teatre i humor

La tarda de divendres 14 d'octubre omplirà el carrer Major d'Ordino de mímica, màgia i humor en un espectacle que anirà corrent amunt i avall fent màgia als vianants que passegin. El farà el mag Fèlix Brunet a les 17.30, les 18.15 i les 19h.

 

6. Et vols sentir com en Harry Potter?

Si sempre has volgut tenir entre mans una bareta màgica, el taller per a famílies que es fa dissabte 15 d'octubre a les 12 a la Casa d'Areny-Plandolit és el lloc ideal per dur-hi la teva canalla. Us ensenyaran, a tu i a ells, a construir la vostra pròpia vareta!

 

7. Fes-te un autèntic mag!

Et vols convertir en un autèntic mag? Dissabte 15 a les 16h a la Casa d'Areny-Plandolit hi ha un taller pels menuts de la casa, perquè puguin fer-se la seva pròpia disfressa amb capa i barret i així estar apunt per ser els propers genis de la màgia!

 

8. Berena amb la història màgica dels Areny-Plandolit

Dissabte 15 a les 17h l'exposició Abracadabra s'obre a les famílies amb un recorregut ben especial i un berenar màgic al final.

 

9. Què és realitat? Què és ficció?

La màgia ens ofereix un salt entre realitat i ficció que sovint no som capaços d'entendre. en Sergi Buka ens en farà una bona demostració dissabte 15 a les 20 i les 21h amb el seu espectacle "L'impossibilista".

 

10. Una cosa és veure màgia, l'altra que te la facin

En Marc Ferrer ha preparat un espectacle dinàmic i participatiu per cloure el Festival Abracadabra. El farà a la Casa d'Areny-Plandolit diumenge 16 a les 12h.

 

Hi ha activitats de franc i altres de pagament, pots informar-te'n a www.museus.ad o fer la teva reserva a reservesmuseus@govern.ad i al tel. 836 908.