Deixar les amargors a casa

Avui entrem a l'escola de teatre Entreacte

Teatre i dansa

Tres de les alumnes de l'escola Entreacte
Tres de les alumnes de l'escola Entreacte | Entreacte
Diuen que fer teatre serveix per estimular la creativitat, vèncer la timidesa, ajuda a reflexionar, augmenta l'autoestima i la confiança en un mateix i que fa que ens sentim més feliços. Això podria passar per un anunci de màrqueting dels beneficis de fer teatre, però quan coneixes la Mercè Canals, i tot el que l'envolta, veus que tot això és del tot cert.
La Mercè dirigeix un projecte engrescador i didàctic que és l'escola de teatre Entreacte, un espai ideal per aprendre i practicar tot el que dèiem, però on per l'ambient també s'hi barregen projectes socials, que fan encara més gran l'equip, l'escola i els que en formen part.
Però anem a pams. Entreacte neix l'any 2016, després de 20 anys de carrera de la Mercè com a professora de teatre (a part de la seva faceta d'actriu i la de gestora cultural), i amb la voluntat de donar l'oportunitat de fer teatre des de nens i nenes de 4 anys fins als padrins amb més empenta. I és que al local de l'avinguda Príncep Benlloch s'hi alternen els nanos que aprenen a entrar al món del teatre a través dels jocs, fins a adults que hi adquireixen eines per treballar en equip, per estimular la creativitat i per gaudir, perquè a l'entrar en aquell lloc, a la porta hi ha ja una cortina invisible que fa que les tensions i amargors de la vida quotidiana quedin fora. Però entremig de menuts i ganàpies, hi ha tot un seguit de joves i adolescents que a través d'històries que expliquen fets quotidians, toquen temes clau per a la nostra societat. I d'aquests projectes que allà es gesten, en surten cap a escoles per abordar problemàtiques actuals entre els nois i noies, cap als carrers d'Encamp per a fer visites historicoteatralitzades o cap als escenaris per fer representacions com Els Pastorets.
L'escola de teatre Entreacte fa cursos durant tot l'any (us hi podeu apuntar quan vulgueu!), intensius que toquen un tema concret per treballar-lo i millorar-lo o fins i tot colònies durant les vacances escolars on teatre i cinema es barregen en una experiència única. A la Mercè li agrada dir que "la vida és teatre", però nosaltres encara diríem més: en el teatre que és la vida, res no et prepara millor per afrontar-la que Entreacte.