Transporta't a l'Andorra del segle passat

Ruta històrica i artística per Encamp els dissabtes de setembre

Art al carrer

Transporta't a l'Andorra del segle passat
Transporta't a l'Andorra del segle passat

Els terres empedrats, les portes de les cases obertes, els veïns que tots es coneixen, la feina dura del camp i els primers turistes que treuen el cap. La Mosquera s'ha convertit, gràcies a l'encàrrec del Comú d'Encamp a la Samantha Bosque, en un espai turístic, però també cultura i social. Els carrers antics de la parròquia acullen deu nous murals que representen l'Encamp dels primers cinquanta anys del segle passat.

 

Les pintures, que recreen fotografies reals dels veïns de la zona (que hi participen cedint les seves portes i façanes), són moments de la vida quotidiana de l'època. I amb el fil d'aquestes imatges, aquest setembre el Comú ha preparat amb l'escola Entreacte una sèrie de micro-representacions teatrals on els personatges dels murals prenen vida i recreen una escena que podia haver ocorregut en un dia quotidià pels personatges. Es tracta de obres de petit format, de 15 minuts de durada que duen pel recorregut dels murals de Bosque, que es podran veure els dissabtes al migdia d'aquest setembre. És a dir, que encara es pot veure els dies 17 i 24, amb quatre passis al dia cada quinze minuts, des de les 12 h a la 13 h del migdia. (caldrà reservar a l’oficina de Turisme, trucant al 731 000 o bé per whatsapp al 641 000).

 

Polítics, caçadors, vehicles de l'època, ramaders... protagonitzen els murals (i les representacions) del nucli antic que s'ha arreglat, no només substituïnt portes fetes malbé o amb pintades pels murals, sinó que també se n'ha arreglat el clavegueram i l'enllumenat en un projecte del comú perquè els nuclis antics de la parròquia mantinguin l'encant i siguin alhora còmodes pels seus veïns.