Torna 'Turistes i Banyistes'

Música

Torna 'Turistes i Banyistes'
Torna 'Turistes i Banyistes'

El conseller de Cultura, Hble. Sr. Valentí Closa, juntament amb la direcció artística
de Juanma Casero i Irina Robles, ha presentat "Turistes i banyistes", un espectacle itinerant per Engordany que integra el coneixement de la història d'Andorra i la descoberta d'indrets de la parròquia d'una manera divertida.

L'any 2018 amb motiu dels actes del 40è aniversari de la parròquia, es va estrenar l'espectacle i la resposta del públic va ser tan positiva que enguany es programa una 4a edició.

"Turistes i banyistes" té com a fil argumental la importància de l'aigua en la història de Les Escaldes. I així n'han deixat constància tots aquells viatgers que han trepitjat les nostres Valls al llarg de la història, en els seus diaris, amb informació insòlita que ajuda a imaginar com era l'Andorra d'abans. Les termes, les aigües sulfuroses, les fondes, els primers banyistes, els usos i costums de les seves gents van despertar la curiositat de cèlebres viatgers de finals de S.XVIII - S.XIX fins als nostres dies.

Però no només ens parlen de l'aigua, sinó també de la pagesia, del cultiu de tabac, dels seus habitants... Anècdotes divertides, costums, noms i dades curioses que ens aporten una mirada fresca a la més bella pubilla d'Andorra.

A més a més, la direcció artística, Juanma Casero i Irina Robles, fan una nova convocatòria per buscar actors i actrius que vulguin participar en l'espectacle. Els assajos seran flexibles i adaptats a la disponibilitat dels actors/ius. Les inscripcions s'han de fer al Departament de Cultura enviant un correu a s.cultura@e-e.ad o bé trucant al telèfon 890 890.

Les primeres representacions seran els 7 i 8 d'agost i les segones, els 18 i 19 de setembre. Per adequar l'espectacle a les mesures de prevenció de la COVID-19, des de la corporació escaldenca han dividit les sessions en varis passis per dia així com han adaptat els horaris nocturns els dissabtes i modificat el nombre i el lloc d'escenes.