Albert Canadell guanya el Sant Carles Borromeu amb 'Òxid de ferro'

Llibres

Albert Canadell guanya el  Sant Carles Borromeu amb 'Òxid de ferro'
Albert Canadell guanya el Sant Carles Borromeu amb 'Òxid de ferro'

MoraBanc, juntament amb l’autor, Albert Canadell Vilalta, ha presentat l’obra guanyadora del Premi Sant Carles Borromeu de contes i narracions de la Nit Literària Andorrana 2021 atorgat pel Cercle de les Arts i les Lletres de les Valls d’Andorra.

El jurat, format per Helena Riera i Grau, Climent Miró i Tuset i Maria Marquet Mandicó, ha destacat que, “sembla que l’autor, poeta-artesà-joier, s’inspira en les múltiples situacions viscudes, en llocs potser coneguts de tots nosaltres i descrits amb una precisió inèdita, o bé en situacions sorprenents, viscudes mar enllà, o imaginades. Persones, situacions, llocs reals o ficticis, en una prosa trencadora is sovint amb pinzellades de màgia”.

Aquesta obra ja es pot trobar a les llibreries andorranes i consta de 5 contes de longitud desigual i temàtica molt diferent, és un treball creatiu, original, de lectura engrescadora, que convida als lectors a viatjar en el temps.

 

Albert Canadell Vilalta

Nascut a Tona, al 1963, és artesà joier i escriptor. Alternatiu, autodidacte i viatger, és autor de diverses novel·les, narracions breus i poemaris. Destaca de la seva narrativa La Piranya (premi Vila de Puigcerdà 1999) i Òpal de foc (2000), el poemari Del zenit (2002), la novel·la de viatges Camins de Mandala (2005), les novel·les rurals Inesperat Walden(premi Armand Quintana 2012) i Terra d’esquelles (2016). El 2020 va rebre el Premi Recvll de Narració Joaquim Ruyra, de Blanes, per dues narracions amazòniques aplegades a La ferida, i el Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa per Rebrot de bosc, ambdues obres publicades a Pagès editors el 2021.