Rolando Edison Vásquez, el nou resident de la residència Faber
Faber Andorra ja té un nou resident. Es tracta del llicenciat en dret nascut al Perú, Rolando Edison Vásquez, que arriba a la residència d’arts, ciències i humanitats del Govern d’Andorra per treballar en el seu projecte de tesi. En ella, examina -des d'un enfocament descolonial i basat en les teories de la justícia històrica- el període conegut com l'auge de l'extracció del cautxú, a la zona del Putumayo i afluents (zona fronterera amb Colòmbia) que va tenir lloc, principalment, a començament del segle XX a la selva del nord del Perú.
Aquest serà el tema de la xerrada ‘Sangre blanca’, que oferirà el dimecres 6 de juliol, a les 20 h al Museu Nacional de l’Automòbil en el marc de les ‘Nits d’estiu als museus’ i amb la voluntat de consolidar el retorn cap a la ciutadania de les diferents estades dels residents a Faber Andorra. El resident, el sisè d’enguany a la residència andorrana, explicarà com al final del segle XX la demanda creixent de matèries primeres per mantenir la producció de bicicletes i automòbils a Occident va motivar un dels episodis més sagnants de la història republicana del Perú.
Vásquez va ser ponent al Congrés Nacional d'Història ‘Bicentenario’ i al Congrés Internacional ‘Los mudos hablan. Homenatge a Julio Ramón Ribeyro’. Així mateix, va guanyar el primer premi del II Concurs Nacional de Narració Jurídica ‘Cordis Iustum’ i va quedar finalista en el concurs de narrativa organitzat per la Comissió d'Art i Dret de la Pontificia Universidad Católica del Perú. Els seus interessos acadèmics estan marcats pels enfocaments interdisciplinaris; en aquest sentit, ha tractat d'explorar les connexions entre el dret i altres disciplines com la literatura, la història i l'antropologia.