Aquesta és l'oferta cultural d'estiu de la Massana

Aquesta és l'oferta cultural d'estiu de la Massana
Aquesta és l'oferta cultural d'estiu de la Massana

La programació cultural d’estiu de la Massana està concebuda sobretot pel públic familiar. “Ens encanta veure les places i parcs plens de canalla gaudint de les activitats”, assegura el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné, que ha remarcat la importància d’oferir opcions de lleure de qualitat per als més petits. Dins el cicle “Dimecres de Xics”, al Prat Gran, hi haurà dues sessions de jocs d’aigua, a càrrec de Ludiespai, ja que van tenir tant èxit l’any passat que enguany es duplica l’oferta (20 de juliol i 3 d’agost). També s’ha programat l’espectacle itinerant “El meu Amic Brutus”, amb la companyia Totilau (27 de juliol), l’espectacle de contes “Giravolta Titelles” amb Galiot Teatre (10 d’agost) i jocs de fusta de gran format, amb la Moixera (17 d’agost).

D’altra banda, els “Dijous a la Fresca”, a la plaça de les Fontetes, presenten cinc espectacles de disciplines variades, amb artistes del país. Obrirà el cartell l’espectacle de circ “Entreteixits”, amb la Companyia Riguel, amb els acròbates aeris Meri Rabassa i Miquel Carbonell (28 de juliol). La cantant Júlia Amor, que ja va actuar al Sant Antoni Festival, torna a la Massana amb els eu darrer treball, amb lletres molt intimistes sobre les seves bases electròniques (4 d’agost). A l’estiu massanenc també hi haurà dansa contemporània, amb Rosa Mari Herrador i Emma Riba, que presentaran “Bram” (11 d’agost). A més, la Jove Companyia Nacional de Dansa d’Andorra s’estrenarà amb una versió adaptada per a espais exterios del seu primer espectacle (25 d’agost). L’oferta dels “Dijous a la fresca” es completa amb el concert de Manu and teh Vodkas i les seves versions de rock més clàssic i divertit.

A banda dels espectacles de carrer, enguany la Massana incorpora l’antiga Casa Comuna com a escenari artístic. L’historiador i escriptor Alfred Llahí oferirà “Històries en comú”, una compilació de narracions anecdòtiques, de bugada, sobre l’orografia de la parròquia i també capítols històrics de diferents èpoques. “Serà un tastet molt variat d’històries curioses i divertides de la Massana, des de l’origen de la Serra de l’Honor a algun viatge d’algun escriptor a Arinsal o fins i tot l’època dels templers”, avança Llahí, que aportarà a les narracions el seu sentit de l’humor i el tarannà desenfadat i divertit que el caracteritza.

Una altra de les propostes de l’estiu masssanenc serà el tradicional Concert de Sant Roc, que enguany “serà un maridatge molt especial, ja que combinarà la música d’orgue amb les sardanes, introduint instruments com la tenora i el flabiol”, explica Forné. Serà el 17 d’agost a l’Església parroquial.