Sant Joan a Escaldes

Cultura Popular

Sant Joan a Escaldes
Sant Joan a Escaldes

La Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany, amb la col·laboració del Comú de la parròquia, organitza un any més la revetlla de Sant Joan.

Aquest dimecres, 22 de juny, hi haurà l’exhibició i cremada de la Falla Tradicional a la plaça Coprínceps i bateig de foc amb un assaig general. Aquest acte començarà a les 19 hores.

El 23 de juny, a les 19 hores, el pubillatge d’Escaldes-Engordany recollirà la flama del Canigó a la Casa de la Vall. Més tard, a les 22.45 hores, hi haurà la cremada de les falles pels carrers, a càrrec dels fallaires, les bruixes, els dimonis i els minifallaires. Hi haurà dos recorreguts.

El primer sortirà de la plaça de l’Església i anirà cap a l’avinguda Carlemany, el carrer François Mitterrand, i l’avinguda de les Nacions Unides. El segon recorregut arrencarà al carrer del Valira i anirà cap a l’avinguda Carlemany, el carrer François Mitterrand, i l’avinguda de les Nacions Unides. En arribar els dos recorreguts a l’aparcament de les Nacions Unides hi haurà una gran traca final.

A les 23.55 hores tindrà lloc la lectura del manifest a càrrec del pubillatge i en acabar hi haurà el tradicional ball de fallaires i de petits fallaires de la Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany al voltant de la foguera.

A les 24 hores s’encendrà la foguera i seguidament es repartirà coca a les persones assistents. La festa continuarà amb l’actuació de Partival Hits Session, que portarà èxits musicals per a tots els públics.