Balmaseda deixarà petjada a la part alta d'Escaldes

per Sara Vasconcelos

Art al carrer

Balmaseda deixarà petjada a la part alta d'Escaldes
Balmaseda deixarà petjada a la part alta d'Escaldes

El Comú d'Escaldes-Engordany tirarà finalment endavant el Projecte Caldes de la mà de l'artista Javier Balmaseda. 

Balmaseda va presentar ahir el projecte anomenat "L’aigua i la forma". L’element principal de l'obra és l’aigua amb la intenció de donar a conèixer la historia de la parròquia i l'explotació de les aigues termals.

L'obra recorrerà tot un perímitre de la part alta de la parròquia, des del pont d’Engordany fins al pont de la Tosca envoltant la plaça del Madriu. Comptarà amb una obra principal de 20 metres d’alçada que estarà formada per banyeres per fer referència als anys 20 del segle passat i al seu voltant s'hi podràn trobar parts més lúdiques amb fonts per als més petits i zones de safareig amb cascades. Així mateix, hi haurà aixetes de bronze que connectaran els tubs que aniran fent el recorregut al voltant del riu, deixant anar l'aigua que recullen més amunt del mateix riu. Tot plegat intentant buscar que el cost del manteniment de l'obra sigui mínim.

Es preveu que les obres començin el mes de setembre i que durin un any i mig. El projecte Caldes és fruït d'un concurs d'idees engegat per la corporació escaldenca per tal de revitalitzar la part alta de la parròquia i donar a conèixer la història d’Escaldes-Engordany creant una zona de tranquilitat tant per a la gent del país com per als turistes.