Descobreix la Vall del Madriu amb el nou itinerari de les cabanes

Us presentem una excursió per un entorn inoblidable

Escapades

Descobreix la Vall del Madriu amb el nou itinerari de les cabanes
Descobreix la Vall del Madriu amb el nou itinerari de les cabanes

Descobrir la Vall del Madriu-Perafita-Claror és endinsar-se en una zona declarada per la UNESCO patrimoni de la humanitat com paisatge cultural, un espai natural on al llarg de la història hi ha hagut una intervenció de l’home conformant i adaptant el paisatge a les seves necessitats.

En aquest context, la Vall estrena un nou itinerari per fer una excursió cap a l’interior de la vall, des del camí dels Matxos, al pla de l’Ingla amb l’objectiu de visitar les cabanes que fa temps van ser utilitzades pels pastors que portaven els ramats a la vall, des de les més antigues, en pedra seca, a les que es van construir a mitjans segle XX. L'excursió també  ens endinsarà a conèixer altres activitats humanes com l’explotació forestal, la siderúrgia del ferro, l’agricultura i l’obtenció d’energia hidroelèctrica.

Es tracta d'una excursió de 6 hores i mitja de durada, però que el temps no us espanti, ja que la seva dificultat és mitjana i el desnivell acumulat d'uns 586 metres. Si us animeu, tan sols cal que us descarregueu a l'enllaç adjunt la ruta, i us prepareu per a la sortida al punt d’informació situat davant l’aparcament que hi ha poc abans d’arribar a Engolasters, on s'ha d'agafar el camí dels Matxos. Bona ruta!

Ruta explicada