400 alumnes participen en el concurs de narrativa Les 7 Claus

400 alumnes participen en el concurs de narrativa Les 7 Claus
400 alumnes participen en el concurs de narrativa Les 7 Claus

El Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, amb la col·laboració del Ministeri de Cultura i Esports, ha organitzat el concurs escolar de narrativa ‘Les 7 Claus’, adreçat als alumnes de quart de primera ensenyança i estudis equivalents dels diversos sistemes educatius del país. En aquesta edició han participat 12 centres escolars.

El concurs consta d’una fase escolar, en què han participat gairebé 400 estudiants, en què han escrit un relat en català sobre ‘El Patrimoni cultural d’Andorra’. Els mestres escullen els dos millors relats de cada classe, que passen a la fase final en representació dels seus centres educatius. A la fase final hi ha arribat prop de 50 textos.

El jurat de la fase final, format per Marcel·la Armengol, Maria Àngels Aché i Gemma Sampons, ha llegit i valorat tots els textos i ha decidit els 10 millors treballs. Tots els finalistes reben diversos obsequis relacionats amb el patrimoni cultural d’Andorra, una bossa de Política Lingüística, entrades per al cinema en català i un passaport per visitar els museus del país. A més a més el primer, el segon i el tercer premi reben un lot de llibres i entrades per a Naturland, que col·labora d’aquesta manera en el premi.

El lliurament dels premis va estar presidit divendres per la directora del departament d’Inspecció, Qualitat Educativa i Recursos Humans del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, Marie Pagès, i pel director del departament de Política Lingüística del Ministeri de Cultura i Esports, Joan Sans. Tots dos van posar en valor l’ús creatiu de la llengua catalana, com a llengua oficial del país i una part del patrimoni viu d’Andorra.

El primer premi se l'ha endut Hekla Terech de l'Escola Francesa d'Ordino i duu el títol Petit rima amb avorrit?

El segon premi ha estat per Nina Rivarés, de l'Escola Andorrana de Canillo pel relat titulat Casa de la Vall

El tercer premi ha estat per Júlia López del Col·legi Maria Janer pel relat El cor d'Andorra.