Comencen a rodar les falles!

Cultura Popular

Aquest cap de setmana 11 i 12 de juny comencen les activitats fallaires amb la represa de la Trobada de Fallaires d’Andorra a AINA i la tradicional recerca de l’argolla de Fontargent amb la qual es decideix qui serà el Fallaire Major d’enguany. Recordem que el punt de trobada de germanor a AINA de tots els col·lectius fallaires del país no es duia a terme des de fa dos anys i que l’any passat només es va poder fer l’argolla seguint les mesures de seguretat imposades per la situació pandèmica.

Els fallaires aniran arribant a la casa de colònies al llarg de la tarda vespre del dissabte 11, per compartir el sopar i l’activitat nocturna, però el plat fort es desenvoluparà el diumenge 12 a partir de les 9h. al fons de la Vall d’Incles per dur a terme la recerca de l’argolla de Fontargent: una de les dues candidates ha de trobar el clau d’or que penja d’una rgolla de plata. Qui el trobi ostentarà el càrrec de Fallaire Major durant aquest proper any i serà investit el dia 23 a la tarda a la plaça del Consell General.

A data d’avui, dos són les candidates que es presenten a la competició: Rosa Mari Sabaté del Puial d’Andorra la Vella i Laia Giralt d’Ordino. Per presentar-se a fallaire major s’han de complir un seguit de requisits, així com complir un seguit de deures si s’acaba sent el representant del col·lectiu fallaire del país.

Després del dinar de germanor de diumenge, els fallaires faran el taller per confeccionar les falles que rodaran la nit de la cremada.