18 artistes locals a l'Orgino Jardins d'Art

Art al carrer

18 artistes locals a l'Orgino Jardins d'Art
18 artistes locals a l'Orgino Jardins d'Art

El jurat ha fet pública la selecció dels vint-i-un artistes que participaran a la quarta edició del Premi Ordino Jardins d’Art, trobada artística que tindrà lloc el segon cap de setmana de setembre al poble d’Ordino, dissabte 10 i diumenge 11. Dels trenta-un projectes rebuts, s’ha destacat la qualitat i el relleu generacional pel que fa als artistes nacionals. Amb més concurrència que en altres edicions, destaca la participació de les residents Joana Baygual i Naiara Galdós, per primera vegada. “Galdós juntament a Claudia Llevet i Romina Dolonguevich prometen aquest relleu generacional”, ha explicat la coordinadora de l’esdeveniment i directora de La Capsa, Rosa Mujal.

Els noms nacionals seleccionats a concurs dels divuit que han presentat candidatura es completen amb Mònica Armengol, Mercè Ciaurriz, Rafa Contreras Jean-Luc Herbert, Maite Luque, Anna Mangot, Miquel Mercè, Gemma Piera i Alfons Valdés. Pel que fa a la procedència dels artistes de fora, a les divuit propostes andorranes, se sumen tres artistes provinents d’Espanya; dos francesos; un artista colombià i un cubà resident a Sèrbia.

Alguns dels artistes que no han entrat en la selecció per optar al premi, podran participar al mercat d’art que s’organitzarà com a novetat d’aquesta edició als carrers d’Ordino. Pel que fa al concurs, el guanyador del primer premi rebrà 3.000 euros més una exposició i l’accèssit un altre premi en metàl·lic de 1.000 euros.

Els artistes seleccionats a concurshan estat Nestor Alvarez; Mònica Armengol; Joana Baygual; Belbet on the ground; Colin Castell; Mercè Ciaurriz; Rafa Contreras; Romina Dolonguevich; Naiara Galdos; Fabien Díaz; Jean Luc Herbert; Claudia Llevet; Maite Luque; Gemma Piera, Anna Mangot; Miquel Mercè; Ruben Penya; Lorena Ruiz; Ruseta Sa; Yolanda Sanmarcos i Alfons Valdés.