La readaptació del concurs d'escultures de neu del Pas

Miscel·lània

Una edició anterior del concurs d'escultures de neu
Una edició anterior del concurs d'escultures de neu | Comú d'Encamp

Un any més la Covid-19 no permet al comú d'Encamp organitzar amb normalitat el cèlebre concurs internacional d'escultures de neu, però això no ha frenat la corporació a l'hora de compartir amb els ciutadans part d'aquest espectacle que ja és nostrat. 

Així doncs, el Pas de la Casa acollirà durant tres dies la creació d'una gran escultura de neu a la plaça de l'Església. L'obra, a més, serà feta per tres escultors del país.

Els treballs per modelar el gran bloc de neu començaran divendres 28 de gener al matí i s'allargaran durant tot el cap de setmana, de manera que diumenge a migdia es pugui veure finalitzada l'escultura monumental i durant tot el cap de setmana es pugui gaudir dels artistes modelant l'escultura, sempre que la climatologia ho permeti. 

Els autors escollits són Itziar Bádenas, Arnau Pérez-Orobitg i Emma Regada. Tots tres tenen experiència prèvia, ja que anteriorment han participat en el concurs d'escultures de neu, i han obtingut algun dels premis en les darreres edicions. Els tres artistes s'han marcat com un repte important l'execució d'aquesta obra, per la seva dificultat tècnica davant del material i la climatologia fent una obra que de moment és secreta, i que només podrem descobrir si ens acostem a veure'n el procès i el resultat al Pas de la Casa.