Dime quién soy

Sèrie espanyola estrenada a Movistar +

per Lara De Miguel

Recomanats

Dime quién soy
Dime quién soy

Avui m'agradaria parlar-vos d'aquest fascinant relat històric del llibre "Dime quién soy" de la cèlebre escriptora Julia Navarro. 

El primer que us he de dir és que no m'he llegit el llibre, però ja el tinc en el radar com a propera lectura ( i "al tanto" que es tracta d'un manuscrit de 1.104 pàgines) però del que no he fet més que llegir crítiques excel·lents i que en veure la sèrie m'ha impactat i enganxat a parts iguals.

Els lectors de Dime quién soy han esbroncat de valent la producció de Movistar +, però a títol personal he de dir que m'ha fascinat. 

No es tracta d'una producció espanyola de les que estem acostumats, no. S'acosta a una producció pràcticament cinematogràfica, on en 9 capítols desgrana la vida de l'Amelia Garayoa (interpretada per Irene Escolar), una dona de la burgesia madrilenya que un dia, enlluernada pels seus ideals de llibertat, decideix abandonar el seu marit i fill per seguir fins a Buenos Aires a Pierre Compte (Oriol Pla), un dels líders del partit comunista. Però no s'acaba aquí,  hi haurà dos homes més molt importants que marquen la seva vida a part del seu marit i en Pierre; coneixerà l'Albert James, periodista anglès i en Max Von Schumann, metge de l'agrupació Nazi.

L' Amelia es veurà involucrada en els esdeveniments més rellevants de la història del segle XX, des de l'alçament franquista fins a l'alliberament de la ciutat de Berlín; passant per l'auge comunista al Moscou de Stalin, la brutalitat de la Varsòvia dels guetos durant la segona GM, la Roma dels últims anys del Duce, l'Espanya pos Guerra Civil, o el declivi de l'Alemanya Nazi a l'Atenes ocupada. Amb un ull en el passat i un altre en el futur, l'Amelia a través de la seva experiència ens fa viure la Història de l'Europa acabada de personificar en una dona que mai acabarà de pagar el preu de les seves pròpies contradiccions.

Hem de fer una menció especial a la selecció dels actors que han participat en aquesta sèrie. Per mi tots i cadascun d'ells han interpretat a la perfecció els seus personatges i m'han fet sentir tots i cadascun dels sentiments que transmitien. Realment no som conscients de la sort que tenim de viure en el segle que ens ha tocat viure.

Per als amants de la Història és un caramel·let que no us podeu perdre i per als que no ho són tant, els hi recomano perquè els hi neixi la curiositat de saber que és el que els nostres àvis van viure.