Escudella en versió "StopLab" a Encamp i al Pas

Gastronomia

Escudella en versió "StopLab" a Encamp i al Pas
Escudella en versió "StopLab" a Encamp i al Pas | Comú d'Encamp

El Comú d'Encamp ha adaptat, una vegada més, la popular festa de l'Escudella de Sant Antoni a la pandèmia i per això les olles no bulliran al bell mig de la plaça sinó que ho faran en una cuina amb totes les mesures de seguretat i es repartiran les racions individuals degudament envasades perquè els encampadans i encampadanes les gaudeixin a casa seva. 

El conseller de Cultura, David Cruz, ha explicat que " de nou, ens hem adaptat a la situació sanitària actual, i hem mantingut la tradició i la festa de Sant Antoni, això sí amb la versió stop lab que vàrem implantar l'any passat i davant de l'èxit que va tenir hem continuat amb el mateix format per evitar aglomeracions" 

El sistema de repartiment tal i com es va fer l'any passat, s'ha adaptat i, en el cas d'Encamp, on es preveu repartir al voltant d'unes 2.000 racions, s'hauran de recollir amb vehicle a la Plaça dels Arínsols, on s'instal·larà el punt de distribució per a fer-ne el repartiment, sense baixar del propi cotxe. Es repartirà un màxim de 4 racions, per vehicle. Al Pas de la Casa, es repartiran al voltant de 400 racions, i el punt de distribució serà la plaça de l'Església, on es podran recollir a peu, seguint un recorregut d'entrada i sortida senyalitzat per evitar encreuaments. Cada persona podrà recollir un màxim de 4 racions. Hi haurà racions aptes per a celíacs a tots dos llocs. 

En el cas d'Encamp, de forma excepcional i només per aquelles persones que no disposin de vehicle, es podrà recollir a peu, havent reservat prèviament, trucant al 731 490 i se'ls indicarà el punt de recollida.