La Farga Rossell renova maquinària

Museus i Exposicions

La Farga Rossell renova maquinària
La Farga Rossell renova maquinària

Avui comencen les tasques de manteniment del maquinari històric de la Farga Rossell. Per poder efectuar les feines, quedaran suspeses de forma temporal les visites en aquest equipament, amb l’única excepció de les que ja estaven compromeses. Les obres d’intervenció tenen com a objectiu arreglar part de la maquinària de fusta del mall d’estirar, de la peixera, del peixeró i de la caixa de vents que presenten degradacions que afecten el seu normal funcionament i que, consegüentment, cal renovar.

Un cop aquestes feines s’acabin es recobrarà tota l’espectacularitat de la visita i es podrà tornar a oferir l’experiència de la visita amb una demostració de la feina diària dels fargaires, que treballaven un ferro roent amb el martinet.

El Centre d’Interpretació del Ferro de la Farga Rossell, obert al públic l’any 2002, és el resultat d’un procés d’arqueologia experimental per entendre i, finalment, mostrar com es duia a terme la transformació del mineral de ferro a Andorra durant la segona meitat del segle XIX.