Pròfugs dona el tret de sortida a La cultura no s'atura

Cine i tv

Pròfugs dona el tret de sortida a La cultura no s'atura
Pròfugs dona el tret de sortida a La cultura no s'atura

Aquest dimarts dia 30 de novembre s'estrena l'esperat llargmetratge de Pròfugs de Nil Forcada. L'acte es farà al Centre de Congressos d'Andorra la Vella en el marc de La Cultura no s'atura. L'estrena anirà presidida per un petit concert de dues peces de la BSO de la pel·lícula, composada per en Landry Riba, que posteriorment es distribuirà com un disc independent. 

Pròfugs presenta el tema del retorn a través d’una profunda arrel onírica, superposant diferents temps narratius, desincronies i ressonàncies per a imitar l’empremta dels somnis.

El projecte de Pròfugs, rodat just abans de l’inici de la pandèmia, buscava unir esforços per a pal·liar les carències de la producció, implicant a diferents agents culturals i, en conseqüència, presentant una proposta multidisciplinària entorn de la pel·lícula. L’exemple més clar és el de la BSO, escrita i produïda per Landry Riba, que es distribuirà com a disc independent en paral·lel del film. El cartell de la pel·lícula, per altra banda, ha anat a càrrec de Martin Blanco, il·lustrador del país. En la producció hi participa també en Manel Gibert, i en el transcurs del metratge hi apareixen diferents textos i llibres d’autors andorrans com ara en Joan Peruga i l’Albert Villaró.