El Trio Jakob porta el Piano a Sant Cerni

Música

El Trio Jakob porta el Piano a Sant Cerni
El Trio Jakob porta el Piano a Sant Cerni

Aquest dissabte a Canillo, el piano fa la seva aparició a l’altar de Sant Cerni després de l’adquisició d’aquest instrument per part de l’associació Amics del Cambra Romànica. 

Després d’un concert la setmana passada on es va poder reviure sensacions pre-pandèmia, arriba el torn d’un grup que va créixer durant la pandèmia. 

El trio format per Manuel de Almeida al violí, Carla Peña al violoncel i Imanol Castán al piano, van ser els guanyadors de l’edició de 2020 del Concurs Internacional Cambra Romànica, organitzat per la mateixa associació. 

El Trio Jakob presenta un programa amb els trios per piano de Haydn i Brahms.
Escoltar als dos compositors dins el mateix programa és una molt bona oportunitat per poder descobrir, malgrat els seus estils contrastants, el fil conductor que sorgeix a partir de l’admiració de l’un per a l’altre.

 

Trio Jakob – àmpliament premiats

Guardonat en nombrosos concursos internacionals, el Trio Jakob és una formació que profunditza al repertori de trio amb piano creant una sonoritat única a través de tres personalitats. La formació, que actualment resideix als Països Baixos, està formada pel violinista Manuel De Almeida-Ferrer, la cellista Carla Peña Romero i el pianista Imanol Casán. Des del seu naixement l’any 2014 han treballat amb músics d’alt nivell amb la finalitat d’explorar noves formes d’interpretació i han estat guardonats àmpliament en concursos internacionals.

Presenten un programa d’homenatge a Haydn i Brahms, el segon dels quals sentia una profunda admiració pel primer, i va inspirar-se en el llenguatge musical de Haydn per compondre el trio que podrem sentir en aquest concert. Les dues obres que s’escoltaran són el Trio de Haydn en do major Hob. XV:27 i el Trio de Brahms en do menor op. 101, que van ser escrites amb 110 anys de diferència.