Una temporada de primeríssim nivell

Música

Una temporada de primeríssim nivell
Una temporada de primeríssim nivell

La Temporada d'Andorra la Vella i Morabanc és un referent, i no ho és ara, no ho és de cop, sinó que duu 27 anys a l'esquena empenyent perquè artistes de primer nivell mundial siguin al Principat. Grans noms de l'òpera, del ballet, orquestres acostumades a tocar a les millors sales, o cantautors aclamats arreu han passat pel Principat gràcies a un certamen que any rere any ha anat creixent i que ja és vist amb admiració i un punt d'enveja fora de casa nostra. I no només pels programadors, que veuen com aquesta trajectòria permet a l'hàbil organització portar aquests cartells, sinó també pels amants de la cultura que veuen com aquí, a més de poder-los tenir, en paguem les entrades a uns preus escandalosament econòmics.

I enguany la Temporada no s'atura, la Covid va deixar-ne mitja enlaire el 2019, però l'aposta del Comú i Morabanc és perquè el 2020 no sigui un any sense espectacles, així que han programat 3 espectacles (amb un quart que potser es tanca els dies vinents) a cavall entre enguany i el que ve. Tres propostes espectaculars que faran encara més gran el nom de la Temporada.

José Luis Perales – Diumenge 28 de novembre

José Luis Perales anuncia la seva gira de comiat després de la publicació del seu últim disc Mirándote a los ojos, un compendi de 3 discos i 35 cançons enregistrades de nou amb la supervisió, la producció i els arranjaments del seu fill Pau. La gira, amb la qual l'artista dirà adéu als escenaris, Baladas para una despedida el portarà a Andorra dins de la Temporada, i també per tota la geografia espanyola i americana.

Joseph Calleja - dissabte 4 de desembre
El tenor maltès, Joseph Calleja, ha estat sovint comparat amb cantants llegendarisd’èpoques anteriors com Jussi Björling, Beniamino Gigli i, fins i tot, amb Enrico Caruso. Actualment, és un dels tenors més respectats del planeta i ha actuat en els millors escenaris, com són el Metropolitan Opera de Nova York, la Staatsoper de Viena, l’Smetana Hall de Praga i al London Palladium. En el seu darrer treball, el tenor maltès ha enregistrat de nou les obres més cèlebres del popular compositor Mantovani.

Béjart Ballet Lausanne – Dijous 27 de gener
Des de la seva creació al 1987, el Béjart Ballet és una referència mundial en el món de la coreografia. El seu creador, Maurice Béjart va fundar la companyia amb la voluntat d’obrir el ballet a un públic molt més ampli, un objectiu que encara és vigent en les seves propostes.

A la Temporada d’Andorra la Vella ens proposen l’espectacle Pièce courtes amb creacions del propi Béjart.

 

Les entrades ja es poden comprar a la web de la Temporada, amb un aforament al 100% amb pauta completa de vacunació. Una oportunitat única per gaudir de tres grans espectacles.