El llac dels cignes

Ballet de Moscou

per Culturàlia

Teatre i dansa

El llac dels cignes
El llac dels cignes

Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Dissabte 6 de novembre, 21:00 h. L'expectació és màxima i, per molt poc, el Ballet de Moscou aconsegueix omplir tota la sala, la que hi ha disponible per causa de les mesures de la Covid-19.

Públic de totes les edats, fins i tot infants que no aixequen un pam de terra, però el ballet és el que té, que quan agrada, no importa l'edat.

Per fi s'obre el teló i sonen les primeres notes de la cançó del llac dels cignes, el primer ballet que va escriure el compositor rus Piotr Ilitx Txaikovski, i la pell se't posa de gallina. Aquestes notes són inconfusibles per a qualsevol, tan característiques i carregades d'emoció per si soles que ja et fan estremir sense haver vist el primer moviment dels ballarins, ja a escena.

Aquesta obra mestra del Ballet, és una de les màximes representacions del Ballet de la Rússia Imperial. Dissabte passat es va poder observar una de les tantes versions adaptades que hi ha arreu del món, però mantenint la seva essència. Els actes més importants realitzats amb una exquisida perfecció, demostrant la seva tècnica, precisió i disciplina, totes elles claus per l'èxit de la vetllada. 

El magnífic vestuari, la majestuosa posada en escena i coreografia, el decorat i fins i tot el joc de llums, tot escollit al mil·límetre per gaudir d'una perfecta nit amb el Ballet de Moscou. El seu renom no va defraudar, tota la representació va ser impol·luta i excel·lent. 

Dada curiosa: El llac dels cignes es va estrenar fa cent quaranta-quatre anys. Encara avui ens evoca una gran fascinació i bellesa.

Us deixem aquí un vídeo del que es va poder veure dissabte passat. Que ho gaudiu!