Grans pintores oblidades

Erika Bornay Campoamor serà dimarts al cicle Transversals

Conferències i xerrades

Erika Bornay Campoamor
Erika Bornay Campoamor

Erika Bornay Campoamor serà el proper dimarts a Escaldes per parlar de Les grans artistes oblidades a la història de l’art. Una xerrada on l'historiadora de l'art i escriptora ens explicarà com durant segles, un relat androcèntric i sexista va negar a les dones tot discurs professional i artístic. Malgrat això, al llarg de la història han existit grans pintores, molt reconegudes en el seu temps, però de les quals encara avui dia tenim poques referències. Aquesta conferència tracta de recuperar la seva memòria i exhibir algunes de les obres més destacades que van fer aquestes creadores.

Bornay és doctora en història de l’art, escriptora i investigadora espanyola especialitzada en la iconografia de la dona en l’art, a la qual ha dedicat múltiples assajos i novel·les. L’any 2013 va rebre el premi a millor teòrica/crítica de l’associació Dones en les Arts Visuals. La seva tasca docent s’ha repartit, al llarg de més de tres dècades, entre els departaments d’art de la Universitat de Barcelona.

Com a autora i escriptora, s’ha centrat des dels inicis de la seva carrera en els estudis sobre art i gènere amb títols tan importants per a la historiografia com Les filles de Lilith.

Bornay també ha publicat articles crítics en el periòdic El País i també ha entrat en l’àmbit de la ficció i ha publicat diverses novel·les.

L’any 2015 comissarià, entre altres, l’exposició L’altre jo. De la màscara al selfie: retrats i figures al Museu Abelló.

La xerrada és gratuïta i es farà dins el cicle Transversals el proper dimarts 26 d’octubre a les 19 h a la sala d’actes del Comú. Les entrades es poden reservar a Tràmits del Comú i a l’Oficina de Turisme d’Escaldes-Engordany (plaça Santa Anna, s/n, tel. 890 881, o bé a oficinaturisme@e-e.ad).