El gran Chase Johnsey a Escaldes

per Arnau Colominas

El gran Chase Johnsey a Escaldes
El gran Chase Johnsey a Escaldes

El ballarí i director artístic, fundador del Ballet de Barcelona i pioner en el món del ballet per a la conquesta de rols de gènere Chase Johnsey serà aquest proper dilluns a Escaldes fent una conferència i dimarts actuant.

Guardonat el 2017 amb el premi al millor ballarí als Premis Nacionals de Dansa, el 2018 es va incorporar al Ballet Nacional Anglès com a primer artista.

Conferència: Trencant les normes de gènere al món del ballet Johnsey aprofundeix en la història de les possibilitats de gènere en les belles arts, específicament al teatre i l'òpera, i en com el ballet ha descuidat aquesta evolució amb unes normes de gènere extremadament rígides. Situant el context històric, podrem endinsar-nos en la importància de la carrera de Chase Johnsey, les dificultats que ha patit, la fundació del Ballet de Barcelona i sobre els canvis en el món del ballet actual. 
Dilluns 18 d'octubre, a les 19 h, a la sala d'actes del Comú (Conferència en castellà). Es pot reservar plaça de franc a l'Oficina de Turisme d'Escaldes-Engordany o a oficinaturisme@e-e.ad

Espectacle de dansa: Perspectives El Ballet de Barcelona presenta un espectacle basat en la figura del seu director artístic, Chase Johnsey, un artista que ha trencat otlles. Ens acostarà a alguns dels estereotips que sovint els ballarins, així com la resta dels humans, es veuen obligats a no qüestionar per continuar encaixant en de la nostra societat. Amb 0 ballarins principals i cos de ball del Ballet de Barcelona, Perspectives ens convida a emprendre un viatge cap a un món de lluita, de somnis i de transformació, a partir de la figura icònica del cigne i la música de Txaikovski. Dimarts 19 d'octubre, a les 21.30 h, a la sala Prat del Roure Entrades a 15 € a l'Oficina de Turisme d'Escaldes- Engordany