Batucada amb adn and

Música

Presentació del projecte Batukand
Presentació del projecte Batukand | Comú d'Escaldes-Engordany

El Comú d’Escaldes-Engordany va presentar ahir dins de la programació cultural de la parròquia el projecte Batukand. Una col·laboració entre el Comú i el centre artístic La Grandàlia, que acollirà el Centre Social i Recreatiu de Fiter i Rossell a partir de l’octubre i al llarg del curs escolar.

Batukand fa referència a uns cursos de percussió (batucada) adreçats a joves des dels 8 anys fins a adults. Les sessions aniran a càrrec de dos professors de gran trajectòria i titulació superior el Sr. Javier Crespo i el Sr. Jordi Barceló.

El taller de percussió està orientat a tots aquells joves i adults que vulguin introduir-se en el món de la percussió. Durant les classes aprendran les nocions bàsiques d’aquest ritme musical.

Hi haurà dos grups, un per a joves de 8 fins al 16 anys i dos per a adults, d'una hora setmanal de deurada per aprendre els ritmes africans i caribenys.

L'objectiu de l'escola és poder ser presents a actes parroquials com la rua dels Reis, per Carnaval o la Festa Major, i tal i com va dir ahir l'impulsor del projecte, Jordi Barceló, esperen que aquest taller pugui anar creixent i poder-nos equiparar en els que hi ha a altres ciutats.

El Comú d'Escaldes acull aquests cursos a La Llanterna, que és com es batejarà el nou espai de Fiter i Rossell, amb la voluntat segons el conseller de Cultura del Comú Valentí Closa, d'aportar llum cultural a certs sectors (el jove en aquest cas), perquè puguin tenir una sèrie d'activitats amb alt valor afegit. El centre ja acull els tallers d'art de la corporació, i aviat acollirà també activitats d'altres entitats i associacions.