Arriba a les llibreries Poemes de Sispony · Poeta confinat de Nacho Mayo

per Culturàlia

Poesia

Arriba a les llibreries Poemes de Sispony · Poeta confinat de Nacho Mayo
Arriba a les llibreries Poemes de Sispony · Poeta confinat de Nacho Mayo

Nacho Mayo és, avui en dia, una de les veus menys conegudes de la poesia andorrana, per bé que amb l’obra que acaba de publicar podria canviar aquesta situació. Fins ara Mayo era conegut d’aquells que freqüentaven recitacions poètiques en espais com la Fada ignorant, i d’aquells que havien pogut llegir les seves primeres obres en llengua castellana. Tot i així, ja a finals del 2020 va formar part de l’estol de poetes del país que va prendre part en el recital poètic del proppassat desembre en el cicle La cultura no s’atura, tot recitant poemes en català. 

 

Aquesta setmana arriba a les llibreries un volum que compila els seus dos darrers treballs, publicats per Anem Editors. El present volum recull dos poemaris, Poemes de Sispony i Poeta confinat. En total, una setantena de poemes que constitueixen l’opera prima en llengua catalana de Nacho Mayo. Els seus versos es caracteritzen per l’evocació de la bellesa d’una quotidianitat en què la natura i l’amor prenen un paper protagonista, de manera clara als Poemes de Sispony, dedicats a aquest paratge del Principat; un poemari que l’autor ha gestat durant més de dos anys.

 

El segon poemari, Poeta confinat, va ser elaborat al llarg de les setmanes de confinament que es van viure a Andorra durant la primavera del 2020. Si bé les hores de reclusió són el leitmotiv del poemari en qüestió, l’escriptor també és capaç d’evadir-se de la duresa del dia a dia i transmet un gran optimisme vital acompanyat amb dosis d’humor i d’ironia.

 

El volum compta amb un pròleg del també poeta Manel Gibert, que destaca la capacitat de Mayo d’enraonar «lliure d’inhibicions i de complexos», i també de ser «punyent i directe». S’espera que l’obra de Mayo es pugui presentar durant les properes setmanes.