Susanna Clarke guanya el Women's Prize for Fiction

per Culturàlia

Llibres

Susanna Clarke guanya el Women's Prize for Fiction
Susanna Clarke guanya el Women's Prize for Fiction

L'escriptora Susanna Clarke ha guanyat el prestigiós guardó Women's Prize for Fiction 2021 amb la seva segona novel·la, Piranesi. Es tracta d'un premi anual que celebra i honora la millor ficció escrita per dones.

L'acte es va celebrar la setmana passada als Bedford Square Gardens de Londres, en una cerimònia presentada per la novel·lista i fundadora del Premi, Kate Moss. El guardó, dotat amb 30.000 lliures i l'estatueta de bronze "Bessie" de Grizel Niven, va ser entregat per Bernardine Evaristo, qui encapçala els membres del jurat.

"Com molts sabeu, vaig gestar i escriure Piranesi durant una llarga malaltia. És el llibre que mai vaig pensar que escriuria: no creia que me'n pogués sortir. Per aquest motiu, aquesta és una nit doblement extraordinària, em sento doblement honorada. Espero que, el fet que jo sigui avui aquí, encoratgi a totes les dones que pateixen una malaltia crònica com la meva", va dir Clarke ahir, visiblement emocionada, durant el seu discurs. 

Piranesi competia amb sis novel·les més, de temàtiques molt variades, com va explicar Sarah-Jane Mee, una membre del jurat. I tot i la qualitat de totes les obres, l'originalitat de la novel·la de Clarke els va captivar: "Tenim a una guanyadora com cap altre", va declarar Mee a The Guardian

El llibre en català l'ha editat AMSTERDAM.