La Fundació ONCA s’estrena amb el cicle Engordany a Duo

per Culturàlia

Música

Teresina Serra-Glicmusic
Teresina Serra-Glicmusic

La Fundació ONCA, impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, s’estrena aquesta setmana amb el cicle Engordany a Duo, dins el cicle Colors d’Estiu del comú d’Escaldes- Engordany, el dimecres 4 d’agost, i continua amb el cicle ON-CARRER, a Canillo, el dies 4 i 5 d’agost, i amb les Nits d’estiu als museus, el dijous 5 d’agost.

El cicle Engordany a Duo, s’iniciarà el dimecres 4 d’agost, a les 19 h, a la Plaça d’Engordany, amb el concert "Femina Feminae" a càrrec de Marta Urzaiz (clarinet) i Gerard Pastor (piano). Es tracta d’un recital inspirat en una de les exposicions que ha acollit ell Museu Carmen Thyssen Andorra, "Femina Feminae. Les muses i la col·leccionista. De Piazzeta a Delaunay", i del qual Pastor n’han creat un CD. Femina Feminae és una obra de vuit moviments basada en quadres pintats per dones o inspirats en dones.

La Fundació ONCA participarà en el cicle escaldenc tots els dimecres d’agost, a les 19 h, a la plaça d’Engordany.

Urzaiz i Pastor, per altra banda, també es podran escoltar a les Nits d’Estiu als Museus el dijous 5 d’agost, a les 20 h, al Museu Carmen Thyssen Andorra. En el concert es podrà escoltar "Femina Feminae i Les Danses Imaginàries", un treball que compta amb dues obres noves per a clarinet i piano. A més a més, s’interpretaran peces com el Clair de Lune de Claude Debussy o Pièce en forme d’Habanera de Maurice Ravel. Per assistir al concert cal reserva prèvia trucant al telèfon 800 800.

Pel que fa a l’ON-CARRER, el cicle arriba a Canillo i la primera actuació serà avui dilluns, 2 d’agost, a les 20 h, amb Teresina Serra- Glicmusic a la Plaça del Pui. Serra és una experimentada pianista andorrana del Conservatori Superior de Música del Liceu, que ha format part de diversos projectes musicals i docents. Ha participat en diferents festivals, com és el cas de les nits de jazz a la Pèrgola, entre altres. La seva proposta se centra en la interpretació de les principals obres del compositor de música contemporània Ludovico Einaudi.