Prostitución, coproduïda per l’ENA, nominada als XXIV Premis Max

per Culturàlia

Teatre i dansa

Carolina Yuste en una escena de l'obra "Prostitución"
Carolina Yuste en una escena de l'obra "Prostitución"

L’espectacle Prostitución, coproduïda per l’Escena Nacional d’Andorra en conjunt amb Check In Producciones, Teatro Español, Molinos de Papel, Asuntos Culturales i Mamá Frloiana, ha estat nominada als premis al millor espectacle de teatre i a la millor actriu per a Carolina Yuste en la XXIV edició dels Premis Max, els de més renom en les arts escèniques.

L’Escena Nacional d’Andorra va entrar a formar part de la producció i va oferir el seu arxiu d’artistes escènics per formar part de l’equip artístic de l’espectacle. Finalment, els andorrans Alfons Casal, com a ajudant de direcció, i Héctor Mas, com a productor executiu, van ser els escollits per Check In i el director Andrés Lima, Premi Nacional de Teatre 2019, per a sumar-se a la resta de l’equip artístic de la producció.

Basat en textos i testimonis reals, Prostitución és el resultat del treball d’investigació d’un any sobre un tema que travessa tots els aspectes de la nostra societat: l’humà, el polític, el social, el cultural i l’econòmic. La investigació la va portar a terme tot l’equip artístic i tècnic del projecte a través d’experts en el tema, associacions, professionals del teatre i les mateixes protagonistes, les prostitutes, des de les seves vivències i experiències pròpies i que les actrius, Carmen Machi, Nathalie Poza i Carolina Yuste, van portar a l’escenari a través del seu cos, veu i ànima.

L’obra es va estrenar al gener del 2020 al Teatro Español de Madrid, ciutat on va tornar al març d’aquest any a Las Naves del Español en Matadero, després d’una gira per 40 ciutats i d’estrenar-se a Andorra a l’Auditori Claror al novembre del 2020. L’espectacle ha tingut prop de 50.000 espectadors.

La cerimònia d’entrega dels Premis Max tindrà lloc el 4 d’octubre en una gala que es celebrarà en el Teatre Arriaga de Bilbao. La ceremonia es retransmetrà per La 2 de TVE.