Ritmes a l'antiga caserna de bombers

Torna el cicle musical d'agost a Andorra la Vella

per Culturàlia

Música

Ritmes a l'antiga caserna de bombers
Ritmes a l'antiga caserna de bombers

La plaça de l’antiga caserna de bombers tornarà a ser l’escenari, al llarg d’aquest mes d’agost, dels concerts del cicle Ritmes, capital musical que des de fa sis anys organitza el Comú d’Andorra la Vella per dinamitzar les compres. En aquesta ocasió, i com a novetat, el cicle incorpora el Ritmes menuts, amb concerts adreçats específicament al públic infantil i familiar i actuacions que tindran lloc els cinc dilluns del mes d’agost. A més, cada dimarts i dijous, com és habitual, hi haurà concerts per al públic adult amb concerts d’estils ben variats que inclouen, entre d’altres tributs, rock and roll, música disco, rhythm and blues, pop, havaneres i sons cubans.

El conseller de Cultura i de Promoció turística, Miquel Canturri, ha explicat durant la presentació del nou programa que la voluntat del Comú amb aquesta iniciativa ja consolidada és aportar activitat i animació a la zones comercials de l’avinguda Meritxell, Riberaygua i Travesseres i Fener Bulevard. Ha recordat, a més, que es l’activitat es du a terme en horari comercial i coincidint amb un mes d’elevada afluència turística.

Les actuacions, que són gratuïtes, tindran lloc a les tardes (el Ritmes menuts a les 19 hores i el Ritmes, capital musical a les 19.30 hores) a la plaça de l’antiga caserna de Bombers, que a més de ser la porta d’entrada i el nexe d’unió entre les diferents àrees comercials, compta amb una superfície àmplia on col·locar un centenar de cadires separades per garantir la distància social.

En aquest sentit, el conseller ha remarcat que els concerts es desenvolupen amb totes les mesures de seguretat pertinents (distància, circuits marcats d’entrada i sortida i desinfecció constant de les cadires) i ha recordat que l’ús de la mascareta serà obligatori per accedir-hi.

Un programa per a tots els gustos

El cartell d’enguany, que el tal com ha definit Josep Maria Escribano, programador cultural del Comú és “refrescant, ric i variat”, arrenca el proper dilluns 2 d’agost amb l’espectacle Les increïbles històries del Dr. Klüpper, una proposta per al públic infantil basada en contes i cançons familiars. Per al dimarts 3 d’agost s’ha previst una sessió de rock’n roll amb The Bazaga’s, mentre que el dijous 5 hi haurà un tribut a la música disco amb grup Operación disco.

El dilluns 9 serà el torn de Pastorets rock kids, un format que combina teatre i música a ritme d’ska, funky i rock; i el dimarts 10 hi haurà sessió de música francesa amb Mon petit món amb temes de jazz manouche, cançó francesa i swing. Per al dijous 12 s’ha programat un tribut a Jarabe de Palo, que sota el títol El lado oscuro retrà un homenatge a la música i la trajectòria de Pau Donés i el seu equip.

La setmana següent (dilluns 16) començarà amb Pluja de colors, de Les Coloraines Band, que oferirà un viatge musical amb cançons inèdites i d’estils molt diferents. El dimarts 17 arribarà tot un clàssic del Ritmes: les havaneres, de la mà del grup Sons d’alta mar; i el dijous 19 el públic podrà gaudir amb una autèntica sessió de rhyhtm n’blues de finals dels 50 i principi dels 60 amb els The Rhythm Treasures.

El dilluns 23, en una nova sessió del Ritmes menuts serà el torn del divertit

l’espectacle En Rikus se’n va a la selva; mentre que el dia següent l’escenari es transformarà en un espai de boleros i son cubà amb els Haváname. Per acabar la setmana, el dijous 26 el públic podrà gaudir del tribut a Michael Jackson amb la banda I want you back.

La darrera sessió infantil serà el dia 30 amb la poesia pop dels Pentina el gat, que presentaran el seu espectacle Vers per on i poemes de Núria Freixa. El Ritmes es tancarà el dimarts 31 amb Malparits, una banda de pop rock que homenatja els Sopa de Cabra.