Turisme i cultura aquest estiu a Andorra la Vella

per Culturàlia

Noticies

Església de Santa Coloma
Església de Santa Coloma

Viure l’experiència de ser apicultor per un dia per conèixer el procés de producció i recol·lecció de la mel, després de fer una passejada per descobrir la història del poble de Santa Coloma. Coronar una excursió al Bosc negre amb una sessió de ioga o conèixer els secrets del romànic d’Andorra la Vella, amb la visita a la capella de Sant Andreu i l’església de Sant Esteve inclosa. Són les tres activitats noves que ofereix aquest estiu Andorra la Vella i que s’inclouen en els 12 itineraris per descobrir la parròquia des del vessant turístic.

A banda de les novetats, es mantenen les activitats d’altres anys, que tenen molt bona acollida, com les visites teatralitzades que es fan al llarg de l’estiu pel Centre històric d’Andorra la Vella i el poble de Santa Coloma, visites guiades al Centre històric d’Andorra la Vella per conèixer punts d’interès com Casa de la vall o el barri antic, itineraris pel rec del Solà, sortides a la vall d’Enclar i la vall de Santa Coloma, la Vall del Madriu- Perafita-Claror i als miradors de l’Obaga.

L’objectiu, amb tots els itineraris, és potenciar la riquesa del patrimoni cultural i natural de la parròquia. Especialment es vol posar èmfasi en el 

vessant natural d’Andorra la Vella i Santa Coloma, que disposa d’una infinitat de camins i rutes de muntanya per recórrer.

El conseller de Cultura i Promoció turística, Miquel Canturri, assenyala que amb aquest reguitzell d’activitats es vol oferir als visitants propostes diferents i atractives en què la natura i els espais històrics tan emblemàtics d’Andorra la Vella i Santa Coloma siguin l’eix vertebrador. “Hem pensat d’incloure una proposta com el ioga al Bosc negre, que combina la descoberta de la nostra muntanya amb una activitat molt saludable, i també la de l’apicultura per mostrar un dels productes d’altura que de manera ben natural es produeixen a casa nostra”, remarca.

Les visites guiades, per qüestions sanitàries, estan reduïdes a un màxim de 9 persones i l’ús de la mascareta és obligatori.

Els itineraris guiats i activitats que ofereix el departament de Turisme d’Andorra la Vella reben cada any, en circumstàncies normals, una mitjana de 800 visitants durant els mesos de juny, juliol i agost. L’Oficina de turisme de la plaça de la Rotonda atén presencialment a l’estiu una mitjana de 60.000 persones.