Un monòlit a Encamp per reivindicar la llengua

Llengua

Un monòlit a Encamp per reivindicar la llengua
Un monòlit a Encamp per reivindicar la llengua

Encamp és el lloc escollit per acollir el monòlit de la llengua catalana que forma part de la Ruta de les Homilies d'Organyà i que es va presentar ahir. L'escultura està situada a la Travessera de l'Areny entre Casa Comuna i el ministeri de Cultura del Govern d'Andorra, a tocar del camí ral.

La Ruta de les Homilies d’Organyà és un trajecte pels territoris de parla catalana amb indrets i persones que han contribuït a configurar la llengua catalana. Promoguda per l’Associació d’Amics de les Homilies d’Organyà, té com a objectiu reforçar el compromís ciutadà amb el català i establir lligams i complicitats entre diversos indrets on es parla la llengua. Té el suport de les direccions generals de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, de la Generalitat Valenciana i del Govern de les Illes Balears, i d’ajuntaments i diputacions de Catalunya i des d'ara, del Govern d'Andorra.

La Ruta té nou punts d’interès i a cada punt s’hi preveu alçar un monòlit dedicat a les Homilies. Cada monòlit simbolitza un moment o concepte clau per a la llengua catalana, com els orígens, l’expansió, la Renaixença, la normativització, la resistència, el caràcter nacional i oficial, la consciència lingüística o l’interès per la llengua.

La ruta té per Andorra un total de cinc parades, cada una amb un significat important per explicar que el català és la llengua pròpia, nacional i oficial del Principat: Andorra la Vella, la Casa de la Vall, la Batllia, els llacs de Tristaina, Arinsal i Pal i el Carrer Pompeu Fabra

Encamp és doncs, el nou emplaçament per aquesta escultura que reivindica la nostra llengua obra de l’escultor Ramon Maria Jounou.