Recepta fàcil i senzilla per fer un deliciós pa de coca

Gastronomia

El pa de coca, o pa de vidre és un dels pans més bons que hi ha. Amb una alta hidratació, és a dir, gairebé tanta aigua com farina, té una textura cruixent i deliciosa, ideal per menjar-se'l amb tomàquet i un raig de bon oli. La recepta no és complicada, només calen quatre ingredients, paciència i intentar tocar-lo el mínim possible perquè com menys el toquem, més cruixent sortirà. Amb aquesta recepta us en sortiran tres barres com la de la foto. Gaudiu-ne!

Dificultat: Mitjana Temps: 7’30 hores aproximadament

   

INGREDIENTS 500 gr de farina de força 25 gr d’oli 450 ml d’aigua molt freda 8 gr de llevat fresc 9 gr de sal (una culleradeta) * Cal fer servir un robot de cuina o una amassadora

RECEPTA ·Posem la farina al robot amb una papallona i l’airegem durant 2 minuts. · Traiem la papallona i hi afegim 50ml d’aigua i ho amassem. · Hi posem 100ml d’aigua i ho amassem · Ho continuem amassant i hi anem afegintpetits rajolins d’aigua cada 20 segons. · Hi afegim la sal i ho continuem amassant. · Hi afegim el llevat esmicolat i ho amassem. · Hi afegim uns 20gr d’oli i ho amassem un parell de minuts. · Untem una safata gran d’oli i hi posemtota la mescla, que és molt enganxosa. Ho tapem amb paper film i ho deixem reposar 45 minuts en un lloc tancat, com per exemple dins un armari, forn,... · Al cap de 45 minuts la massa ha agafat volum. Ens mullem bé els dits en un bol i la dobleguem pel mig verticalment, giremla safata 180 graus i tornem a doblegar la massa, la girem 90 graus i ho tornem a fer, i finalment 90 graus més i tornem a fer-ho. És important mullar-se els dits cada cop perquè la massa és enganxosa, i cal nomanipular-la massa, només doblegar-la. · Ho deixarem reposar amb paper film i en un lloc tancat uns 45 minuts i repetiremtota l’operació. Veureu que cada cop puja més la massa i és més enganxosa. I això ho farem dos cops més. Un cop fetes les tres sessions de doblecs, cal deixar-ho reposar 4 hores en un lloc tancat i amb el film. Millor que no sigui el forn perquè l’haurem de preescalfar. · Posem el forn a 45 graus per dalt i per baix, amb la safata a sota de tot perquè s’escalfi. I quan ja sigui calent traiem la massa de l’armari i la posem sobre un paper vegetal ben enfarinat i hi tirem farina per sobre. Amb l’ajuda d’un objecte esmolat farem els talls per a què s’assemblin a barres de pa, però recordeu tocar el mínim possible la massa! Un cop fet els talls, tornar a enfarinar-ho tot, que quedi ben blanc. · Ho posem al forn a mitja alçada amb la reixeta. A la safata que tindrem calenta sota de tot, hi abocarem un got d’aigua perquè faci vapor. Veureu que de seguida agafa un color i una forma molt macos. Cada 10 minuts controlem que no es torri massa de sobre i si és així baixem la temperatura o desconnectem la part superior del forn. Al cap d’uns 25-30 minuts (cada forn és un món) estarà llest. El traiem i el posem sobre una reixeta perquè es refredi un mínim de 40 minuts abans de menjar-lo.

[video width="240" height="240" mp4="https://culturalia.club/wp-content/uploads/2020/04/814fddb4-7979-444b-beaa-5496db51b2e3-online-video-cutter.com_.mp4"][/video]